Θέλετε maximum διάρκεια για το άρωμά σας; Ορίστε πώς θα την έχετε
Getty Images

Υπάρχουν δύο ειδών γυναίκες: εκείνες που αλλάζουν τα αρώματα σαν να είναι πουκάμισα και εκείνες που ξοδεύουν χρόνια μέχρι να ανακαλύψουν το άρωμα που θα φορούν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους (aka το signature scent τους). Τι κοινό έχουν οι δύο «κατηγορίες»; Θέλουν το άρωμα που θα επιλέξουν να έχει διάρκεια πάνω στην επιδερμίδα και να μην εξαφανίζεται μετά από μία-δύο ώρες. Οκ κάποια από αυτά έχουν από μόνα τους πολύ μεγάλη διάρκεια, υπάρχουν όμως και εκείνα που χρειάζονται οπωσδήποτε μία μικρη βοήθεια για να «βγάλουν» τη μέρα. Πώς θα τους την δώσετε; Με τα παρακάτω facts, tips και tricks θα το κάνετε χωρίς κόπο.

Ποια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στην επιδερμίδα:

Τα αρώματα με νότες από εσπεριδοειδή και λουλούδια δε διαρκούν τόσο όσο τα πιο πικάντικα και ξυλώδη. Για ένα άρωμα που δε θα είναι ανάγκη αν το ανανεώνετε κάθε λίγο και λιγάκι, καλύτερα να στραφείτε προς συνθέσεις με συστατικά όπως το σανταλόξυλο, η κανέλα και το ροζ/μαύρο πιπέρι.

Η σωστή εφαρμογή για maximum διάρκεια:

Κάθε άρωμα είναι καλό να ψεκάζεται σε ενυδατωμένη επιδερμίδα, αλλά προσοχή: μη χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες με άρωμα πριν την εφαρμογή του, καθώς έτσι θα μπερδευτούν οι μυρωδιές, εκτός βέβαια αν πρόκειται για την κρέμα από την ίδια σειρά με το άρωμά σας. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δε θα αποδυναμώσετε την ένταση και τη διάρκειά του αλλά θα την ενισχύσετε.

Το σωστό σημείο να τα εφαρμόζετε:

Εκτός από τα κλασικά σημεία όπως ο λαιμός και το σημείο πίσω από τα αυτιά, καλό είναι να ψεκάζετε το άρωμά σας και στο εσωτερικό των καρπών, στον αφαλό, αλλά και πίσω από τα γόνατά σας. Γενικά να έχετε στο νου ότι όπου υπάρχει παλμός (πχ στο εσωτερικό των καρπών) η ένταση του αρώματος έχει περισσότερη δύναμη.

Που πρέπει να τα αποθηκεύετε:

Όπως θα έχετε ξανακούσει, το μέρος όπου φυλάσσετε τα αρώματά σας είναι καλό να είναι σκοτεινό και με δροσερή θερμοκρασία. Ακόμα, εννοείται ότι πρέπει πάντα να κλείνετε πολύ καλά τα καπάκια και τα πώματα των αρωμάτων, ώστε το μπουκάλι να είναι πάντα γερά σφραγισμένο και να αποφεύγεται η επαφή με τον αέρα, η οποία προκαλεί οξείδωση και αλλοιώνει τη σύνθεση του αρώματος.

Πότε λήγουν:

Όταν πλέον το άρωμά σας αρχίζει όντως να αλλοιώνεται, υπάρχουν κάποια σημάδια που θα σας κάνουν να τα καταλάβετε. Για παράδειγμα, όταν το χρώμα αρχίσει να σκουραίνει και η υφή να γίνεται πιο πηχτή, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσετε με μια καινούρια συσκευασία. Ένα χαλασμένο άρωμα όχι μόνο δε θα σας δώσει την εσάνς που επιθυμείτε αλλά ενδέχεται και να προκαλέσει ερεθισμούς και λεκέδες στο δέρμα σας. Κάτι που φυσικά δε θέλετε.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα