Τελικά πώς πρέπει να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών;

Η εφαρμογή της κρέμας ματιών είναι ένα θέμα που πάντα απασχολεί εμάς τις γυναίκες, καθώς οι σακούλες κάτω από τα μάτια και οι μαύροι κύκλοι μας κάνουν συνχά να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κάνουμε λάθος με την κρέμα μας.

Αν και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική, ο κοινός παρονομαστής είναι πάντα οι απαλές κινήσεις κατά την εφαρμογή. Τι άλλο όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας; Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι;

ΝΑΙ Ταμπονάρισμα και ελαφρύ μασάζ

Το ελαφρύ ταμπονάρισμα είναι μια καλή τεχνική καθώς βοηθά την κρέμα να εισχωρήσει πιο εύκολα στην επιδερμίδα. Tip: Καλύτερα να δουλεύετε με τον μέσο και τον παράμεσο, καθλως είναι τα δάχτυλα με τη λιγότερη δύναμη, επομένως δεν πιέζουν τόσο την περιοχή γύρω από τα μάτια.

ΟΧΙ στο τράβηγμα του δέρματος

Όπως έχουμε ξαναπεί, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη από του υπόλοιπου προσώπου. Οποιαδήποτε άτσαλη κίνηση έχει επίπτωση, καθώς το τράβηγμα ή το τέντωμα οδηγούν σε πρόωρη χαλάρωση και λεπτές γραμμές.

ΟΧΙ στην υπερβολική ποσότητα

Μπορεί να νομίζετε ότι αν χρησιμοποιήσετε περισσότερη κρέμα θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, αυτό όμως δεν ισχύει. Το μόνο που θα καταφέρετε με τη συγκεκριμένη κίνηση είναι να μην απορροφηθεί εντελώς το προϊόν, να τρέξει προς το μάτι και να ξυπνήσετε με το γνωστό πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Να θυμάστε, less is more.

ΝΑΙ στη σωστή απορρόφηση

Μετά την εφαρμογή της κρέμας ματιών (αλλά και προσώπου) καλό είναι πάντα να περιμένετε 1-2 λεπτά ώστε το προϊόν να απορροφηθεί εντελώς πρωτού περάσετε στο μακιγιάζ. Με αυτόν τον τρόπο και καλύτερη βάση θα δημιουργήσετε και θα αποφύγετε να δείχνετε «παστωμένη» λόγω των προϊόντων που θα έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα: H beauty expert συμβουλεύει: Τα 9 λάθη που κάνουμε στην αποτρίχωση και πως να τα αποφύγουμε