Τελικά κάνει να βάζουμε οδοντόκρεμα στα σπυράκια;

Getty Images

Ξυπνάτε ένα ωραίο πρωινό, έτοιμες να κατακτήσετε τον κόσμο (οκ ή απλά να πάτε στο γραφείο ή στην καλύτερη για brunch) και τσουυυπ έχετε αποκτήσει μέσα στο βράδυ έναν νέο κολλητό που ποτέ δεν ζητήσατε. Όλοι έχουμε εμφανίσει ξαφνικά σπυράκια από το πουθενά και έχουμε δοκιμάσει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για να τα εξαφανίσουμε γρήγορα.

Μία από αυτές τις λύσεις είναι η οδοντόκρεμα, ένα μυστικό (όχι και τόσο μυστικό δηλαδή) για το οποίο οι γνώμες διίστανται. Εμείς πιστεύουμε στις ιδιότητες της οδοντόκρεμας ενάντια στα σπυράκια και υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι μπορεί όντως να βοηθήσει όμως ρωτήσαμε και ειδικούς για να τεκμηριώσουμε την άποψή μας.

Τα συστατικά που περιέχουν πολλές οδοντόκρεμες (μενθόλη, hydrogen peroxide, μαγειρική σόδα, αλκοόλ κλπ) είναι τα συστατικά που περιέχουν και οι θεραπείες για την ακμή. Ωστόσο, όπως δεν κάνουν όλες οι θεραπείες για την ακμή, έτσι δεν κάνει και η οδοντόκρεμα για όλους και σίγουρα όχι οποιαδήποτε οδοντόκρεμα. Οι ειδικοί μας είπαν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί οδοντόκρεμα στα σπυράκια αρκεί να είναι λευκή (όχι τζελ), να μην είναι λευκαντική και να μην έχει χρώμα, αλλά φυσικά αυτή είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης, καθώς εκτός από το να ξηραίνει το σπυράκι, ερεθίζει και το δέρμα.

Συμπέρασμα: καλύτερα προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα για την ακμή.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram