Τα σωστά βήματα για να σας πετύχει η βαφή στο σπίτι

Αν βάφετε τα μαλλιά μόνη σας στο σπίτι το πιο πιθανόν είναι να γνωρίζετε όλα τα μικρά μυστικά ή τους τέλειους βηματισμούς για να μπορείτε να πετυχαίνετε το πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, ακόμη κι αυτή να είστε είναι καλό να σας θυμίζουν συχνά όλα όσα χρειάζεται να κάνετε. Αν πάλι είστε στο ξεκίνημα της διαδικασίας και το απολαμβάνετε, να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν πολλά και ποικίλα τρικ για την τέλεια βαφή στο σπίτι, αλλά λίγα και απλά βήματα. Κι είναι πιο κάτω, έτσι για την τακτοποίηση των σκέψεων.

Πριν τη βαφή

Το πιο σωστό που έχετε να κάνετε για να σας πιάσει η βαφή είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας άλουστα τουλάχισον 24 ώρες πριν απ’ αυτή. Το σαμπουάν μπορεί και να επηρεάσει το pH του τριχωτού σας, δημιουργώντας πιθανό ερεθισμό.

Κατά τη διάρκεια της βαφής

Το ιδανικό σ’ αυτή τη φάση είναι αφού περάσετε τη βαφή να βάλετε στις άκρες ενυδατική μάσκα. Στη συνέχεια και πριν την ξεβγάλετε κάντε ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας για να απορροφηθεί καλύτερα. Έτσι και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν ευκολότερα απαλή, αλλά και λαμπερή υφή.

Μετά τη βαφή

Ισως να είναι και το σημαντικότερο στις κινήσεις σας με τη βαφή στο σπίτι. Ξεβγάλτε με κρύο νερό το τελευταίο χέρι σαμπουάν, προκειμένου να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να σφραγιστεί καλύτερα το χρώμα.