Τα μαλλιά σας φριζάρουν λόγω καιρού; Αντιμετωπίστε το με 5 απλά βήματα!

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι επίσημα πλέον εδώ, ο καιρός όμως σήμερα φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη και αποφάσισε να ρίξει.. «καρέκλες». Μαζί με τα υπέροχα βρεγμένα μας ρούχα, πακέτο έρχονται και τα φριζαρισμένα μαλλιά φυσικά, ένα look που λανσάρουμε ενίοτε το καλοκαίρι λόγω υγρασίας και στατικού ηλεκτρισμού. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θωρακίσουμε την τρίχα, να τη γεμίσουμε θρέψη και προϊόντα που καταπολεμούν το φριζάρισμα κι έτσι να αποκτήσουμε λεία και απαλά μαλλιά ακόμα κι όταν έξω οι συνθήκες είναι αντίξοες, όπως συμβαίνει σήμερα.

AnneHathawayHair

1. Ξεκινήστε στο μπάνιο
Ξεκινήστε προσφέροντας στα μαλλιά σας πλούσια θρέψη και ενυδάτωση ώστε να τη θωρακίσετε ενάντια στην υγρασία. Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο φριζάρουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα ενώ τα λιπαρά όχι και τόσο.

2. Περιορίστε τη φθορά
Διαλέξτε τα εργαλεία σας προσεκτικά και μην χτενίζετε με βία τα μαλλιά σας. Όσο περισσότερο τα φθείρετε στις άκρες, τόσο περισσότερο εκείνα θα φριζάρουν. Α, και αφήστε κάτω αυτή τη βούρτσα που είχατε σαν κοριτσάκια και επενδύστε σε μια με φυσική τρίχα.

3. Μην ξεχνάτε τα προϊόντα anti frizz
Αν πρόκειται να στεγνώσετε τα μαλλιά σας μεσας σεουάρ τότε δεν πρέπει να παραλείπετε να εφαρμόζετε προϊόντα ενάντια στο φριζάρισμα όσο ακόμα είναι νωπά. Ομοίως, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εργαλεία περάστε και ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Όχι δεν θα τα βαρύνουν και ναι, θα δείτε τεράστια διαφορά.

4. Αγαπήστε τα λάδια μαλλιών
Ακόμα και αν έχετε λιπαρά ή λεπτά μαλλιά και τα λάδια μαλλιών σας τρομάζουν δεν υπάρχει λόγος να μην τα δοκιμάσετε. Πιστέψτε μας, οι νέες φόρμουλες  θρέφουν σε βάθος εξαλείφοντας το φριζάρισμα και χαρίζουν τέλεια λάμψη στα μαλλιά.

5. Γρήγορες λύσεις
Ο κρύος αέρας και το κρύο νερό κλείνουν τα λέπια της τρίχας κι έτσι αυτή φριζάρει λιγότερο. Ομοίως, οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά κάνουν το ίδιο στην προσπάθεια τους να «κλειδώσουν» το χρώμα. Συνεπώς για maximum anti-frizz αποτέλεσμα βάλτε μάσκα για βαμμένα μαλλιά (ακόμα κι αν δεν έχετε βάψει τα δικά σας), ξεβγάλτε με κρύο νερό, τελειώστε με κρύο αέρα το στέγνωμα και σταματήστε να πιάνετε τα μαλλιά σας. Τα χέρια σας μεταφέρουν στατικό ηλεκτρισμό ξέρετε.

Διαβάστε επίσης:

#NoMakeup: Η Αlicia Keys αποφάσισε να μην ξαναφορέσει make up και έχει έναν πολύ καλό λόγο

Know How: Οι 10 χρυσοί κανόνες των αντηλιακών

How to: Πώς θα κάνετε sexy κυματιστά μαλλιά το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram