Τα κόλπα του μακιγιάζ που ανορθώνουν τα πεσμένα βλέφαρα σε χρόνο dt
Τα κόλπα του μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα
Credit: @blakelively / Instagram

Αντιγράψτε τις πιο πετυχημένες τεχνικές μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα.

Αν έχετε πεσμένα βλέφαρα και έχετε σταματήσει να κάνετε το μακιγιάζ που σας αρέσει επειδή το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλετε, σας έχουμε ένα ευχάριστο νέο. Υπάρχουν κόλπα του μακιγιάζ που θα αλλάξουν τα δεδομένα και τη διάθεσή σας.

Τεχνικές μακιγιάζ για τα πεσμένα βλέφαρα

Για να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας, το κυριότερο από όλα είναι να γνωρίζετε καλά το πρόσωπό σας, δηλαδή το σχήμα του, τα μάτια κλπ. Μόνο έτσι μπορείτε να επιλέγετε τις σωστές τεχνικές που σας δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί μην ξεχνάτε ότι το μακιγιάζ πάνω απ’ όλα είναι ένα ‘όχημα’ ώστε να νιώθετε άνετα και με αυτοπεποίθηση.

«Πώς ξέρω αν έχω πεσμένο βλέφαρο;»

Είναι πολύ απλό: αρκεί να κοιτάξετε στον καθρέφτη και να παρατηρήσετε αν η περιοχή κάτω από το φρύδι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κινητού βλεφάρου. Το πεσμένο βλέφαρο δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αν και με το πέρασμα του χρόνου γίνεται πιο έντονο, λόγω της χαλάρωσης. Είναι απλά ένας τύπος σχήματος ματιών, που αποκαλούμε αλλιώς ‘κουκουλωτά’ ή hooded eyes.

‘Ανοίξτε’ το βλέμμα σας

Μη βάζετε σκιά κλείνοντας τα μάτια. Αυτό είναι το πιο κοινό λάθος. Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόζετε τη σκιά σας είναι με ανοιχτά μάτια. Έτσι θα είναι ξεκάθαρο πού πρέπει να την τοποθετήσετε και πώς θα φαίνεται όταν έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.

Βάλτε primer ματιών

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τα κουκουλωτά μάτια είναι οι μουντζούρες από τη μάσκαρα, τις σκιές και το eyeliner. Γι’ αυτό ένα primer για τα μάτια θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος, που θα κρατά τις σκιές στη θέση τους όλη μέρα. Και φυσικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το καλοκαίρι. Ένα άλλο σημαντικό tip είναι να επιλέγετε αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ. Έτσι εξασφαλίζετε ότι τίποτα δεν θα ‘λιώνει’ αφήνοντας μουντζούρες.

Φρύδια

Το σχήμα των φρυδιών παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Μην τα επεκτείνετε στο φυσικό τους σχήμα, και ιδιαίτερα προς τα κάτω. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο έντονη την καθοδική φορά των βλεφάρων. Επίσης όταν βάζετε highlighter, χρειάζεται προσοχή. Η υπερβολική ποσότητα κάτω από το φρύδι θα τονίσει αυτή την πτυχή, κάτι που ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε. Είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε με ένα πολύ λεπτό πινέλο.

Παχιά γραμμή eyeliner

Πείτε αντίο στο παχύ eyeliner που κάνει το μάτι να μοιάζει μικρότερο. Αντί αυτού προτιμήστε να κάνετε μια πιο λεπτή γραμμή που επιτρέπει να φαίνεται το βλέφαρο. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τις πολύ δραματικές ψεύτικες βλεφαρίδες. Το μόνο που θα κάνουν είναι να τονίσουν το πεσμένο βλέφαρο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα