Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από τις ingrown τρίχες!
instagram.com/melle.co

Νομίζω όλες ξέρουμε πόσο ενοχλητικές μπορεί να είναι οι ingrown τρίχες. Αυτά τα επώδυνα, ενοχλητικά γυρίσματα εμφανίζονται όταν οι τρίχες έχουν κατσαρώσει και έχουν αναπτυχθεί ξανά μέσα στο δέρμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα, πληγές, ερυθρότητα, μελάγχρωση, ακόμη και σε σπυράκια.

Οι ingrown τρίχες μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε, αλλά συνήθως εμφανίζονται σε περιοχές όπου γίνεται συχνή αποτρίχωση – από τα πόδια μέχρι το μπικίνι, τις μασχάλες, αλλά και το σαγόνι.

Πώς μπορείτε λοιπόν να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα αυτά γυρίσματα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών:

Κάντε συχνή απολέπιση

Mία ingrown τρίχα μπορεί να εμφανιστεί όταν ο θύλακάς της είναι φραγμένος από νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τρίχα να μεγαλώνει πλάγια. Η συστηματική απολέπιση (μία φορά την εβδομάδα) θα βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της συσσώρευσης νεκρών δερματικών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος.

Η αποτρίχωση με ξυραφάκι είναι ο no1 λόγος πρόκλησης ingrown τριχών, και αυτό επειδή όταν η τρίχα ξαναβγαίνει, είναι πιο αιχμηρή και μπορεί πιο εύκολα να εισχωρήσει στο δέρμα. Προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιείτε μία κρέμα αποτρίχωσης κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ελέγξτε το ξυραφάκι σας

Μην ξεχνάτε ότι τα ξυραφάκια μιας χρήσης είναι ακριβώς αυτό – μιας χρήσης. Σίγουρα όλες μας έχουμε χρησιμοποιήσει ξυραφάκια που βρήκαμε ξεχασμένα στη γωνία του ντους μας, αλλά πιθανόν αυτός να είναι και ο λόγος που την επόμενη μέρα το σώμα μας είναι ερεθισμένο από το ξύρισμα.  Καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ξυραφάκια, με επιπλέον κεφαλές.

Αποφύγετε το ξύρισμα με στεγνό δέρμα

Είναι εξίσου σημαντικό να έχετε προνοήσει για όλα. Καλό θα είναι η επιδερμίδα σας να είναι βρεγμένη και να έχετε περάσει απ’ αυτή μια κρέμα ξυρίσματος ή και λίγο κοντίσιονερ. Το σωστό προϊόν δίνει μια επιπλέον ολίσθηση στο δέρμα έτσι ώστε ότι οι λεπίδες να μην το γδέρνουν και το ταλαιπωρούν. Επίσης, σημαντικό είναι να ξυρίζεστε προς μία κατεύθυνση για να αποτρέψετε την τρίχα από το να βγει πιο αιχμηρή.

Ενυδατώστε καλά μετά το ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση ακόμη και με κερί/ταινία, το δέρμα σας είναι κάπως ερεθισμένο. Είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε καλά την επιδερμίδα σας, για να αποφύγετε τυχόν ξηρότητα, οπότε και τυχόν ingrown τρίχες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα