Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να ενυδατώνουμε τη λιπαρή επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας;
Ενυδατωμένη επιδερμίδα
Credit: Kylie Skin/Instagram

Ναι, το λιπαρό δέρμα είναι μια πρόκληση!

Και το άγχος που συνοδεύει τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος είναι μεγάλο. Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος μπορεί να οδηγήσει σε αυτή τη λιπαρή και όχι τόσο κολακευτική όψη αλλά και σε ακμή, δημιουργώντας έντονη γυαλάδα και μειώνοντας την αυτοπεποίθησή μας. Παρ’ όλα αυτά, το να αποφεύγουμε τη βραδινή ενυδάτωση ως λύση είναι λάθος.

Η σημασία της ενυδάτωσης

Ακόμα κι αν μοιάζει αντιφατικό, η ενυδάτωση είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Και αυτό γιατί τα σωστά επίπεδα υγρασίας είναι καθοριστικά ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική παραγωγή σμήγματος και να διατηρηθεί η φυσική του φρεσκάδα.

Το μυστικό λοιπόν είναι στην επιλογή της σωστής ενυδατικής κρέμας. Επιλέγοντας μια κρέμα ενυδάτωσης, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα συστατικά της. Τα προϊόντα που είναι oil-free και περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικά, καθώς προσελκύουν την υγρασία χωρίς να ‘βαραίνουν’ το δέρμα.

Η σωστή στιγμή για ενυδάτωση

Το βράδυ, μετά τον καθαρισμό, είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαρίσετε στο δέρμα σας την απαραίτητη ενυδάτωση. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η επιδερμίδα επιδιορθώνει τις φθορές της, και η κατάλληλη σύνθεση προάγει τα αποτελέσματα, επαναφέροντας την ισορροπία του δέρματος.

Μην ξεχνάτε ότι η σωστή φροντίδα του δέρματος οδηγεί σε ένα ισορροπημένο και υγιές αποτέλεσμα. Και η κρέμα ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία, βοηθώντας το να ανανεωθεί ενώ κοιμάστε.

Επομένως, αν πρέπει να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση- ναι! Πρέπει να ενυδατώνουμε ΚΑΙ τη λιπαρή επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα