Τα πεπτίδια χαλκού είναι η νέα ρετινόλη; Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο
Credit: Skkn/Instagram

Στον κόσμο της περιποίησης και της ομορφιάς, η αέναη αναζήτηση για καινοτομικά συστατικά είναι διαρκής. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά που ανακάλυψαν σχετικά πρόσφατα λοιπόν είναι τα πεπτίδια χαλκού, που υπόσχονται να επαναφέρουν στο δέρμα τη νεανική του λάμψη και υγεία.

Τι είναι τα πεπτίδια χαλκού;

Τα συγκεκριμένα πεπτίδια αποτελούν μία εξέλιξη στην επιστήμη της περιποίησης του δέρματος. Είναι βασικά συστατικά των πρωτεϊνών που συντηρούν ένα υγιές δέρμα. Μέσω συνδυασμού τους με τα ιόντα χαλκού, επιδρούν στα κύτταρα του δέρματος, προάγοντας τη λειτουργία τους και την ανανέωσή τους. Οι κοσμετολόγοι ανακάλυψαν τη δράση αυτή στη δεκαετία του 1970, και έκτοτε προχώρησαν σε προηγμένες συνθέσεις περιποίησης της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργούν;

Η δράση των πεπτιδίων χαλκού είναι βαθιά και πολύπλευρη. Διεισδύουν στο δέρμα, επαναφέροντας την ισορροπία των κυττάρων και βοηθώντας στην επικοινωνία τους. (Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η μείωση της ικανότητας επικοινωνίας των κυττάρων με την πάροδο του χρόνου έχει ως αποτέλεσμα τη γήρανση της επιδερμίδας). Τα πεπτίδια χαλκού λοιπόν αναπληρώνουν αυτή την έλλειψη και επαναφέρουν τη νεανική όψη του δέρματος.

Πώς θα ενσωματώσουμε τα πεπτίδια χαλκού στην καθημερινή μας περιποίηση;

Η χρήση προϊόντων περιποίησης που περιέχουν πεπτίδια χακλκού μπορεί να γίνει είτε πρωί είτε βράδυ, μετά τον καθαρισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην τα χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα με άλλα ενεργά συστατικά, όπως η βιταμίνη C ή η ρετινόλη. Η προσθήκη αυτών των καλλυντικών στη ρουτίνα μας πρέπει να γίνει με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ευαισθησίες μας. Επίσης, κάτι ακόμα σημαντικό είναι η συνύπαρξη με οξέα ή άλλα ενεργά συστατικά που μπορεί να επιφέρει ερεθισμούς ή ευαισθησίες στο δέρμα.

Με τα πεπτίδια χαλκού να αποτελούν μια σημαντική ανακάλυψη στην κοσμετολογία, η διαδρομή προς ένα πιο υγιές και νεανικό δέρμα δείχνει πιο ενθαρρυντική από ποτέ!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα