Συνδυάστε αποτελεσματικά το αντηλιακό με την ενυδατική με χρώμα
Photo by Sonnie Hiles

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και αυτό για το μακιγιάζ σημαίνει πρακτικά less is more και οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία.

Λόγω της ζέστης και της υγρασίας το καλοκαίρι, ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ, κυρίως χωρίς foundation, βοηθά την επιδερμίδα να αναπνέει ενώ αποτρέπει και το βαρύ αποτέλεσμα, που δεν το θέλουμε. Αυτό όμως που είναι απαραίτητο όλο το χρόνο, πόσο μάλλον τους πιο ζεστούς μήνες, είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Κάπως έτσι ερχόμαστε στο συνδυασμό αντηλιακού και ενυδατικής με χρώμα που θα προσφέρει και προστασία αλλά και την απαραίτητη κάλυψη και λάμψη.

Πως μπορούμε λοιπόν να συνδυάσουμε αποτελεσματικά την ενυδατική με χρώμα και το αντηλιακό μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Αν επιλέξετε δύο προϊόντα – ένα με spf κι ένα με χρώμα- το κλειδί για το σωστό layering είναι, το να επιτρέπετε στο κάθε προϊόν να απορροφηθεί, πριν εφαρμόσετε το επόμενο. Ξεκινήστε το skincare layering, με την αγαπημένη σας ενυδατική με λεπτόρευστη υφή, που θα ήταν έτσι κι αλλιώς βασικό step στη ρουτίνα σας,  και μετά προχωρήστε στην αντηλιακή προστασία. Για τις πολύ λιπαρές επιδερμίδες, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που συνδυάζουν προστασία κι ενυδάτωση, είτε προστασία και χρώμα, τα οποία μπορούν να σας λύσουν τα χέρια.

Μόλις τα προϊόντα προετοιμασίας της επιδερμίδας απορροφηθούν πλήρως, εφαρμόστε την αγαπημένη σας ενυδατική με χρώμα (ή ένα πολύ ελαφρύ foundation ανάλογα με την κάλυψη που επιθυμείτε). Θυμηθείτε πως είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε τα προϊόντα σε λεπτές στρώσεις προκειμένου να αποφύγετε το cakey αποτέλεσμα. Άλλωστε το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας, τείνει να είναι στα καλύτερά της, οπότε τις περισσότερες φορές τα προϊόντα με ελαφριά κάλυψη είναι αρκετά.

Τους πιο ζεστούς μήνες, το βασικό στην ενυδάτωση, την κάλυψη αλλά και την προστασία είναι οι λεπτόρευστες υφές και οι μικρές στρώσεις προϊόντων. Έτσι εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή απόδοση των προϊόντων, αφήνοντας ταυτόχρονα την επιδερμίδα να αναπνέει.

Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε πως στην εφαρμογή του αντηλιακού υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να μας παρέχει την απαραίτητη προστασία. Η επαρκής ποσότητα για έναν ενήλικα είναι 2mg ανά τετραγωνικό εκατοστό (2mg/cm2) που δηλαδή περίπου 2 μικρές κουταλιές του γλυκού αντηλιακό (περίπου 36 γραμμάρια).

Εις το επανιδείν!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα