Σταματήστε να κάνετε αυτά τα λάθη στην περιποίησή σας και αντικαταστήστε άμεσα αυτά τα προϊόντα

Σύμφωνα με στατιστικές, οι περισσότεροι από εμάς διατηρούν τα ίδια προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας ανεξαρτήτως καιρού ή εποχής. Και οι δερματολόγοι τονίζουν ότι αυτό μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα λάθη στην περιποίησή σας. 

Ναι, είναι αλήθεια: Αν και οδεύουμε ημερολογιακά προς τον χειμώνα, η ζέστη καλά κρατεί. Όμως, όπως βγάζετε σιγά σιγά τα χειμωνιάτικα από την ντουλάπα, κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνετε και για τα καλλυντικά σας. Γνωρίζετε ότι πρέπει να αλλάζετε τα καλλυντικά σας σύμφωνα την εποχή του χρόνου; Αν ναι, συγχαρητήρια! Ωστόσο, είστε ανάμεσα στις εξαιρέσεις. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, οι περισσότεροι από εμάς διατηρούν τα ίδια προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας ανεξαρτήτως καιρού ή εποχής. Και οι δερματολόγοι τονίζουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει το λάθος. 

Για την ακρίβεια, υπάρχουν 5 βασικά λάθη, τα οποία καλό είναι να διορθώσουμε.

Λάθος #1: Η «σκληρή» σύνθεση καθαρισμού

Πολλοί συνήθως συνδέουν την καθαρή επιδερμίδα με εκείνη που «τρίζει» αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου! Εάν η επιδερμίδα σας «τραβάει» μετά τον καθαρισμό, αυτό σημαίνει ότι αφαιρείτε τα φυσικά έλαιά της. Για να τα αντισταθμίσει θα παράξει επιπλέον σμήγμα. Έτσι, στο τέλος, θα γίνει πιο λιπαρή.

Λάθος #2: Το ελαφρύ serum

Το κρύο, ο αέρας και ο κλιματισμός αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα. Αν έχετε λοιπόν ξηρό ή αφυδατωμένο τύπο, τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν. Για να διατηρήσετε την άνεσή του, επιλέξτε έναν ορό πλούσιας ενυδάτωσης, με υαλουρονικό οξύ, ιχνοστοιχεία και θρεπτικούς παράγοντες. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις με εκζέμα.

Λάθος #3: H αμέλεια της αντηλιακής προστασίας

Οι τρεις κυριότεροι παράγοντες που προκαλούν πρόωρη γήρανση είναι η ρύπανση, η ζάχαρη και φυσικά ο ήλιος. Έτσι ακόμα και αν έχει συννεφιά, το αντηλιακό με υψηλoύς δείκτες προστασίας είναι απαραίτητο. Επιπλέον, πολλοί αγνοούν ότι ακόμη και η ακτινοβολία του laptop ή της οθόνης του τηλεφώνου μπορεί να είναι επιβλαβής. Επομένως το δέρμα σας πρέπει να είναι πλήρως προφυλαγμένο από τη UVA, UVB και την υπέρυθρη ακτινοβολία, όλη μέρα, κάθε μέρα.

Λάθος #4: Δε δίνετε σημασία στις κηλίδες

Δεν είναι κάτι που απειλεί την υγεία της επιδερμίδας, ωστόσο είναι ένα σημάδι της πρόωρης γήρανσης. Για μια γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση, δοκιμάστε τη θεραπεία που θα σας προτείνει ο δερματολόγος. Επίσης, εισάγετε στη skincare ρουτίνα σας διάφορα εξειδικευμένα καλλυντικά τα οποία «μαλακώνουν» την εμφάνισή τους και αποτρέπουν την εμφάνιση νέων.

Λάθος #5: Η έλλειψη βιταμίνης D

Αυτό που καταναλώνουμε εσωτερικά είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που εφαρμόζουμε εξωτερικά για να έχουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Επειδή η εργασία μας είναι σε κλειστό χώρο (τουλάχιστον όσοι ζούμε σε αστικό περιβάλλον) έχουμε συνήθως έλλειψη βιταμίνης D. Πολλές μελέτες έχουν βρει ότι η βιταμίνη D συμβάλλει στη θεραπεία προβλημάτων του δέρματος, όπως ξηρότητα, ξεφλούδισμα ή εκζέμα. Ρυθμίστε σωστά τη διατροφή σας και αν είναι απαραίτητο, επενδύστε σε συμπληρώματα με βιταμίνη D.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα