Σακούλες στα μάτια: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτές

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Αν και κάποιες φορές μοιάζει αναπόφευκτο, η παρουσία τους μπορεί να χαλάσει την αισθητική μας, δημιουργώντας μια κουρασμένη όψη γύρω από τα μάτια και να επηρεάσει την εικόνα μας γενικότερα. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα; Με τους σωστούς τρόπους και προϊόντα, μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνισή τους και να αποκτήσουμε ξανά φρέσκο και αναζωογονημένο βλέμμα.

Κάντε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής

Εάν οι σακούλες σας είναι αποτέλεσμα προσωρινής διόγκωσης και κατακράτησης υγρών, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Αποφύγετε την μπρούμυτα στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Καλύτερα ανάσκελα ή με το κεφάλι ψηλά, καθώς αυτή η θέση επιτρέπει στη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της. Επίσης, πίνετε πολύ νερό και αποφύγετε το αλκοόλ και το τσιγάρο ιδίως τις βραδινές ώρες.

Επιλέξτε κρέμες ματιών με καφεΐνη για γρήγορη διόρθωση

Η καφεΐνη είναι ένα από τα καλύτερα ενεργά συστατικά που μπορείτε να αναζητήσετε στις κρέμες ματιών. Είναι αγγειοσυσταλτική, δηλαδή συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρει μια προσωρινή μείωση στο πρήξιμο. Επίσης, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προσφέροντας μακροπρόθεσμα οφέλη προστασίας κατά των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν το δέρμα.

Η επεμβατική λύση

Εάν οι σακούλες στα μάτια σας είναι πιο μόνιμες, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική και μόνιμη λύση. Ωστόσο, πρέπει να την αφήσετε ως τελευταία εναλλακτική γιατί μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες.

Η κρυοθεραπεία είναι αποτελεσματική και εύκολη

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι να χρησιμοποιήσετε ψυχρά αντικείμενα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν το πρήξιμο γρήγορα και εύκολα.

Κρέμα ματιών

Τέλος, η χρήση μιας κρέμας ματιών που περιέχει ρετινόλη, βιταμίνη C ή πεπτίδια μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη. Απλώστε τη κάθε φορά πριν από τον ύπνο και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα