Πρησμένα μάτια; Έτσι θα τα αντιμετωπίσετε!

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα και να την φροντίζετε με προσοχή. Ακριβώς λόγω της ευαισθησίας της μπορεί να παρατηρήσετε μαύρους κύκλους, σακούλες ή πρήξιμο. Πριν όμως προβείτε στην αντιμετώπιση του κάθε θέματος, καλό θα ήταν να εντοπίσετε την αιτία που κρύβεται πίσω από ό,τι.

Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται λόγω αλλεργιών, υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και αϋπνίας. Ανάλογα με την αιτία λοιπόν που προκάλεσε τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες ή το πρήξιμο, μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί με διαφορετικούς τρόπους.

Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Ας δούμε όμως μερικές μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να ελαττώσετε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σας:

Υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες

Ξέρουμε ότι κανείς δεν θέλει να το ακούσει για εκατοστή φορά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και όλοι αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει λίγο παραπάνω και δεν θέλουμε περιορισμούς. Μια διατροφή όμως, χαμηλή σε αλάτι, η μείωση του αλκοόλ, η ενυδάτωση της περιοχής, μια καταπραϋντική μάσκα ματιών και ένας καλός ύπνος μπορούν να λειτουργήσουν θαυματουργά για τον οργανισμό σας και να διώξουν το πρήξιμο.

Κοιμηθείτε με το κεφάλι ανασηκωμένο

Χρησιμοποιείστε ένα με δύο μαξιλάρια στον ύπνο για να ακουμπήσετε το κεφάλι σας, αφού έτσι διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος που τείνει να συσσωρεύεται στο κεφάλι όταν κοιμάστε. Έτσι, το πρήξιμο στα μάτια μειώνεται, ειδικά τις πρωινές ώρες.

Δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα

Κρύα κουτάλια ή αγγούρια μπορεί να σας ακούγονται ως χάσιμο χρόνου, αλλά  βοηθούν πραγματικά στην καταπολέμηση του πρηξίματος, καθώς συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν τη φλεγμονή που το δημιουργεί.

Χρησιμοποιείστε μια κρέμα ματιών ή ένα serum

Μια κρέμα ματιών δεν εξαφανίζει το πρήξιμο σε όλους απαραίτητα. Για αυτό όταν ψωνίζετε, έχετε το νου σας για προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, πεπτίδια, πράσινο τσάι και άλλα αντιοξειδωτικά. Αυτές είναι οι κορυφαίες ουσίες που συμβάλλουν στην υγιή όψη της περιοχής γύρω από τα μάτια.

Απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας

Προτού επενδύσετε σε ακριβές συσκευές, πολυτελείς κρέμες και ειδικές θεραπείες, επισκεφτείτε ένα δερματολόγο που εμπιστεύεστε για να εντοπίσετε με βεβαιότητα την αιτία του πρηξίματος. Αν για παράδειγμα είναι σακούλες τότε δεν μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα οι κρέμες, τα rollerς και οι μάσκες. Για αυτό ακριβώς, ο δερματολόγος θα σας προτείνει κάποια ειδική θεραπεία που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα