Ποια είναι η σωστή ρουτίνα περιποίησης για τις λιπαρές επιδερμίδες σύμφωνα με τους ειδικούς;

Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα, είτε προέρχεται από γονίδια, είτε από τη διατροφή ή ακόμη και την αλλαγή του καιρού, μπορεί να περιοριστεί κι αντιμετωπιστεί ακολουθώντας μια ιδανική ρουτίνα περιποίησης. Η συστηματική χρήση των κατάλληλων προϊόντων και η αποφυγή των λανθασμένων μπορούν να ρυθμίσουν άμεσα κι αποτελεσματικά τα επίπεδα λιπαρότητας της επιδερμίδας σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βάση της ιδανικής ρουτίνας περιποίησης για τις λιπαρές επιδερμίδες περιλαμβάνει την εξής σειρά βημάτων: καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία.

Καθαρισμός

Το Α και το Ω του να μπορείτε να ρυθμίσετε την λιπαρότητα της επιδερμίδας σας, οπότε και την παραγωγή σμήγματος χωρίς να προκαλέσετε αφυδάτωση είναι η σωστή επιλογή προϊόντων καθαρισμού, με λεπτόρευστες υφές.

Απολέπιση

Παν μέτρον άριστον. Μπορεί η λιπαρή επιδερμίδα να χρειάζεται συστηματικά καθαρισμό πρωί και βράδυ, αλλά η απολέπιση είναι απαραίτητη 1 με 2 φορές την εβδομάδα κι όχι περισσότερο.

Ενυδάτωση

Η γυαλάδα είναι αναπόφευκτη όταν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Ξεπερνώντας την εικόνα μην παραμελείτε την καθημερινή ενυδάτωση, πιστεύοντας ότι δεν τη χρειάζεστε. Επιλέξτε ειδικά προϊόντα, κρέμες ή serum, με λεπτόρευστες και μη λιπαρές υφές, που δεν φράζουν τους πόρους, αλλά ενυδατώνουν σε βάθος, χωρίς τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων.

Αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό είναι must για την περιποίηση κάθε τύπου επιδερμίδας και φυσικά για τις λιπαρές. Προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB και οι ειδικοί προτείνουν πάλι να επιλέξετε μια αντηλιακή που να μην είναι βαριά. Επιλέξτε αντηλιακά με ματ υφή κι εδώ με λεπτόρευστες υφές, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνεύσει, ενώ παράλληλα σας προστατεύουν από τις επιβλαβείς δράσεις του ήλιου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα