Οβάλ Του Προσώπου: 7 αποτελεσματικά tips για να το επαναφέρετε
Λαμπερή επιδερμίδα
Credit: Skkn/Instagram

Οι βασικές συμβουλές για να συσφίξετε το περίγραμμα του προσώπου και να καταπολεμήσετε τη χαλάρωση.

Το περίγραμμά του προσώπου αποτελεί σημαντικό στοιχείο μίας φρέσκιας και νεανικής εμφάνισης. Όταν παραμένει σφριγηλό ‘σβήνει’ χρόνια από την όψη μας. Ωστόσο, λόγω διαφόρων παραγόντων μπορεί να αλλοιωθεί.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το οβάλ του προσώπου

Γήρανση

Με την πάροδο του χρόνου, η ελαστικότητα του δέρματος φθίνει λόγω της μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του δέρματος και απώλεια του οβάλ του προσώπου.

Απώλεια βάρους

Η απώλεια αρκετού βάρους μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του δέρματος και απώλεια όγκου στην περιοχή του προσώπου και συνεπώς να αλλοιώσει το σχήμα του.

Γενετικοί παράγοντες

Τα γονίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δομή του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του οβάλ.

Άσκοπη έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος και απώλεια ελαστικότητας, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση της επιδερμίδας.

Κακές συνήθειες

Συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επίσης συμβάλλουν στην επιτάχυνση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Πώς θα το επαναφέρουμε

Γυμναστική για το πρόσωπο: Συγκεκριμένες ασκήσεις τονώνουν τους μύες και διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθώντας έτσι στη σύσφιξη του οβάλ του προσώπου.

Διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και λιπαρά οξέα συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας.

Κρέμες και θεραπείες: Η χρήση κρεμών και θεραπειών που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο και βιταμίνες είναι εξίσου σημαντικά για μια σφριγηλή επιδερμίδα.

Μασάζ προσώπου: Το μασάζ προσώπου βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην ανύψωση του οβάλ.

Μακιγιάζ: Τεχνικές μακιγιάζ μπορούν να δημιουργήσουν ανύψωση του οβάλ του προσώπου, η οποία ωστόσο είναι ένα οπτικό εφέ. Για παράδειγμα, η χρήση highlighter ή το contouring μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο σχήμα προσώπου.

Προστασία από τον ήλιο: Η προστασία του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της χαλάρωσης του οβάλ του προσώπου.

Επαγγελματικές θεραπείες: Κάποιες επαγγελματικές θεραπείες, όπως για παράδειγμα εκείνες με laser, συμβάλλουν στην ανύψωση του οβάλ του προσώπου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα