Οι μάσκες με άργιλο είναι ο θησαυρός της ομορφιάς
Photo by Engin Akyurt

Ο άργιλος έχει θεραπευτικές ιδιότητες από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα μαλλιά.

Οι…θαυματουργές ιδιότητες του αργίλου λοιπόν, οφείλονται στη μεγάλη παρουσία διαφόρων μετάλλων, ενώ ανάλογα με το χρώμα του (γεγονός που οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου) κάνει και διαφορετική “δουλειά” στην επιδερμίδα. Έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά απορροφώντας τους ρύπους, ενώ εξουδετερώνει και τα βακτήρια.

Οι πιο σημαντικές ευεργετικές δράσεις του αργίλου είναι αυτές της απορρόφησης και της αποτοξίνωσης, που οφείλονται στη δυνατότητα του να ανταλλάσσει ιόντα με το σώμα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές. Έχει καταπραϋντικές, αιμοστατικές και αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς μπορεί να αναπλάθει τα κύτταρα και βοηθάει στην επούλωση των πληγών. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες ικανές να “προλάβουν” την πρόωρη γήρανση. Γι’αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα που του έχει δοθεί…Ο θησαυρός της ομορφιάς!

Ποιο είδος αργίλου ταιριάζει στην επιδερμίδα σας;

Ανάλογα με το χρώμα του αργίλου, έχουμε και την αντίστοιχη δράση στην επιδερμίδα. Και επειδή τις περισσότερες φορές μπορούμε να τον βρούμε σε μορφή σκόνης στο εμπόριο, μπορούμε να τον αναμίξουμε και με διαφορετικό υλικό (πχ. νερό, λεμόνι ή κάποιο έλαιο) και αυτό τον καθιστά ένα πολυχρηστικό συστατικό!

Τα χρώματα του αργίλου είναι:

Πράσινο άργιλος: Είναι κατάλληλος για λιπαρές επιδερμίδες και για επιδερμίδες με τάση για ακμή. Αποτοξινώνει ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους.

Ροζ άργιλος: Έχει παρόμοιες ιδιότητες με τον κόκκινο άργιλο. Είναι κατάλληλος για ευαίσθητες και πιο ώριμες επιδερμίδες.

Άργιλος Rhassoul: Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους.

Άργιλος Καολίνης (λευκός): Πλούσιος σε πυρίτιο και με μικρότερη περιεκτικότητα σε μέταλλα. Πρόκειται για την ηπιότερη μορφή όλων των αργίλων. Ιδανικός για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες.

Κόκκινος άργιλος (κόκκινη γη): Κατάλληλος για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ανακουφίζει, αποτοξινώνει και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα.

Κίτρινος άργιλος: Πρόκειται για τον πιο απορροφητικό. Βοηθά στην οξυγόνωση και τόνωση της επιδερμίδας, είναι πλούσιος σε μέταλλα και είναι κατάλληλος για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Είτε επιλέξετε μία μάσκα με άργιλο που θα βρείτε στο εμπόριο, είτε επιλέξετε άργιλο σε σκόνη για diy μάσκες, πρόκειται ένα συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από την ρουτίνα της περιποίησής σας. Μη φοβηθείτε και το multimasking! Είναι ιδανικό και για selfies με τις καλύτερες φίλες σας!

Εις το επανιδείν

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα