Μύθοι κι αλήθειες για τα αντηλιακά

Είναι γνωστό πως η αντηλιακή προστασία είναι must – όλο το χρόνο. Είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν περιποίησης, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από τη ρύπανση, τις ελεύθερες ρίζες, την ακτινοβολία, αλλά και το μπλε φως, μεταξύ άλλων.

Επειδή είναι απαραίτητη η χρήση των αντηλιακών, μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιους από τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατούν και μαζί χρήσιμα tips, για να έχετε πλήρη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και να είστε ασφαλής όπου κι αν βρίσκεστε.

Μύθος: Αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι

Η χρήση αντηλιακού προστατεύει από την ακτινοβολία όλο το χρόνο. Γι’ αυτό ακόμη κι αν έχει συννεφιά ή βρέχει, η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει την επιδερμίδα. Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση του αντηλιακού (με SPF 30 ή 50) 365 ημέρες το χρόνο. Ναι, ακόμη κι αν δεν έχει ήλιο! Επίσης επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό να γίνεται top-up το αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει ουσιαστικά να δημιουργεί ένα “φιλμ” στο πρόσωπο.

Ο τύπος του αντηλιακού που χρησιμοποιείτε είναι επίσης σημαντικός. Στη συσκευασία αναγράφεται η προστασία που παρέχει. Δώστε βάση στην εξής λεπτομέρεια: πρέπει πάντα να καλύπτει και από UVA και από UVB. Εμείς πάντα σας προτείνουμε αντηλιακά με πλήρη κάλυψη!

Μύθος: Μικρή ποσότητα αρκεί

Ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την προστασία του αντηλιακού είναι η ποσότητα. Φίλοι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι για να είστε πλήρως καλυμμένη, είναι καλό να βάζετε ½ κ.γλ. αντηλιακό για πρόσωπο, λαιμό και αυτιά και περίπου 2 κ.σ. στο σώμα όταν φοράτε μαγιό.

Μύθος: Ενυδατική ή foundation με SPF και βγήκατε

Συχνά, αυτά τα προϊόντα έχουν ένα δείκτη SPF, στη συσκευασία, όμως σε καμία περίπτωση δεν παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία. Kαλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα αυτούσιο αντηλιακό προϊόν, σαν το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης το πρωί, πριν το μακιγιάζ. Μεταξύ άλλων, το SPF δουλεύει μόνο όταν η ποσότητα είναι αρκετή, δηλαδή ½ κ.γλ. Είναι αδύνατο να βάλετε τόσο foundation, όσο χρειάζεται γι’ αυτή την κάλυψη. Έτσι, είναι προτιμότερο να μην βασίζεστε στην κρέμα ή το foundation σας, γι’ αυτή τη χρήση.

Μύθος: Χρήση παλιού αντηλιακού προϊόντος

Τα αντηλιακά, όπως όλα τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ, έχουν ημερομηνία λήξης. Επειδή πρέπει να παρέχουν την απόλυτη προστασία, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε κάποιο αντηλιακό που έχετε από το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς αυτό, μπορεί και να έχει αλλοιωθεί με αποτέλεσμα να λειτουργεί όχι άσχημα για την επιδερμίδα σας, αλλά να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα