Εύκολες συμβουλές για σωστό και απαλό ντεμακιγιάζ ματιών
μάτια
Photo by Sharon McCutcheon

Το έχετε ακούσει πιθανότατα ένα εκατομμύριο φορές, αλλά ας το πούμε άλλη μία φορά για όσες –ενίοτε- το ξεχνάτε: Η περιοχή των ματιών μας έχει την πιο ευαίσθητη και ντελικάτη επιδερμίδα ολόκληρου του προσώπου. Κι ενώ ξέρουμε πώς πρέπει να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών με τον παράμεσο, που ασκεί τη λιγότερη πίεση στο σημείο, την πατάμε στο ντεμακιγιάζ.

Πολλές φορές, είτε από κούραση, είτε από βιασύνη είτε από αμέλεια, τρίβουμε έντονα το σημείο για να αφαιρέσουμε αποτελεσματικά το μακιγιάζ αλλά χρησιμοποιούμε και προϊόντα τα οποία ενδέχεται να καταπονήσουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας, καθώς και τις βλεφαρίδες μας.

Πώς θα είστε λοιπόν σίγουρες, πως αφαιρείτε απαλά αλλά αποτελεσματικά το μακιγιάζ ματιών;

Επιλέξτε το καθαριστικό σας με βάση τα συστατικά του

Τα περισσότερα καθαριστικά είναι ασφαλή, όμως πρέπει να προσέχουμε πάντα τα συστατικά τους καθώς μπορεί αυτά να προκαλούν ξηρότητα ή ερεθισμό στην περιοχή. Για παράδειγμα, η ευαίσθητη επιδερμίδα αλλά και τα μάτια που είναι επιρρεπή στους ερεθισμούς δεν επιτρέπουν τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αλκοόλη, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι ο έντονος ερεθισμός και το τσούξιμο. Οι ειδικοί προτείνουν τον διπλό καθαρισμό, πρώτα με ένα balm ή με ένα έλαιο κι έπειτα με ένα ήπιο καθαριστικό, που ξεβγάζεται με νερό.

Ο τύπος επιδερμίδας καθορίζει και το καθαριστικό

Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος είναι αρκετά δύσκολη, καθώς η ποικιλία των καθαριστικών στο εμπόριο είναι μεγάλη. Φυσικά, πάντα η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μας και κατά προτίμηση είναι καλό, ειδικά για την περιοχή των ματιών, να χρησιμοποιούμε υποαλλεργικά προϊόντα χωρίς άρωμα.

Οι κινήσεις έχουν σημασία

Οι κινήσεις που ακολουθούμε στο ντεμακιγιάζ μας, ειδικά στο σημείο των ματιών, είναι πολύ σημαντικές. Δερματολόγοι και skin experts, συνιστούν, προκειμένου να μην προκαλέσουμε τριβή στο σημείο, να εμποτίζουμε ένα βαμβάκι με το προϊόν ντεμακιγιάζ και να το τοποθετούμε στα μάτια μετρώντας 20 με 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα ‘’σπάσει’’ το μακιγιάζ των ματιών και θα το αφαιρέσει με μεγαλύτερη ευκολία και χωρίς τρίψιμο. Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πολύ απαλές.

Αποφύγετε (όποτε αυτό είναι εφικτό) τα αδιάβροχα προϊόντα

Τα αδιάβροχα προϊόντα ματιών είναι και πιο δύσκολα στην αφαίρεσή τους. Έτσι προκειμένου να γίνει σωστά το ντεμακιγιάζ, απαιτεί πολλές επαναλήψεις με ένα συμβατικό καθαριστικό ή ακόμα και πιο έντονες κινήσεις. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε τέτοια προϊόντα όμως (όπως μάσκαρα), επενδύστε σε ένα προϊόν κατάλληλο για την αφαίρεση αδιάβροχου μακιγιάζ.

Τα μάτια μας χρειάζονται ειδική και μεγαλύτερη φροντίδα, τόσο στο ντεμακιγιάζ όσο και την περιποίηση τους και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Έτσι όσο περισσότερο τα προσέχουμε, τόσο θα καθυστερήσουμε τα σημάδια του χρόνου αλλά θα εξαλείψουμε ταυτόχρονα και τα σημάδια από μια δύσκολη καθημερινότητα, όπως αφυδάτωση, κούραση και αϋπνία.

Έτσι θα καλύψετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους

Εις το επανιδείν!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα