Εσείς πόση ώρα περιμένετε ανάμεσα στην εφαρμογή των skincare προϊόντων σας;

Αν όταν κάνετε τη skincare ρουτίνα σας έχετε αναρωτηθεί πόση ώρα χρειάζεται να περιμενέτε ανάμεσα στην εφαρμογή του ενός προϊόντος από το επόμενο, τότε η απάντηση των ειδικών θα σας λύσει την απορία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς ο τύπος, η σύνθεση κάθε προϊόντος, αλλά και η αίσθηση που αφήνουν στην επιδερμίδα καθορίζουν το χρόνο αναμονής. Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν ότι κάθε προϊόν πρέπει να απορροφηθεί καλά από την επιδερμίδα πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή του επόμενου. Επίσης, μερικά προϊόντα με συγκεκριμένη υφή ίσως αφαιρεθούν αν τα τοποθετήσετε το ένα πάνω από το άλλο. Αυτά που έχουν σχεδιαστεί για τοπική χρήση χρειάζονται χρόνο για να γίνουν ένα με την επιδερμίδα. Οπότε έχετε στο νου σας ότι το χρονόμετρο δεν είναι αναγκαίο, αλλά όταν νιώσετε ότι έχει απορροφηθεί το κάθε προϊόν καλά, τότε προχωρήστε στο επόμενο.

Πόση ώρα να περιμένετε ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος:

Θεραπείες ακμής: 1 λεπτό

Τα προϊόντα για ακμή χρειάζονται περίπου 1 λεπτό για να απορροφηθούν από την επιδερμίδα προτού καλυφθούν από ενυδατική και serum. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την καλύτερη απόδοση και τα πιο εμφανή αποτελέσματα.

Ρετινόλη: καθόλου χρόνο

Η ρετινόλη είναι από τα προϊόντα που χρειάζονται ελάχιστο έως καθόλου χρόνο για να δράσουν και να προετοιμάσουν την επιδερμίδα για το επόμενο βήμα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσο καλύτερο ποιοτικά είναι ένα προϊόν με ρετινόλη, τόσο η σύστασή του επιτρέπει την γρηγορότερη απορρόφησή του.

Serum και ενυδατική: 1 λεπτό

Τα 60 δευτερόλεπτα είναι ένα υπερωστό χρονικό διάστημα για να εισχωρήσουν όσο βαθιά γίνεται τα προϊόντα αυτά και να αρχίσουν τα μαγικά τους.

Αντηλιακή: 1 λεπτό

Η καλύτερη απόδοση της αντηλιακής δίνεται όταν έχει το χρόνο της για να δράσει. Γι’ αυτό και η αντηλιακή πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής σας ρουτίνας περιποίησης. Περιμένετε ένα λεπτό μετά την εφαρμογή της ενυδατικής, απλώστε την αντηλιακή σας, περιμένετε μερικά λεπτά ακόμα και τέλος προχωρήστε στο μακιγιάζ σας.

Εξίσου σημαντικό όμως με το χρόνο αναμονής για να δράσει το κάθε προϊόν είναι και το σωστό layering που θα κάνετε. Ξεκινήστε με τα πιο ανάλαφρα και λεπτόρρευστα προϊόντα, που απορροφώνται γρήγορα, αφήνοντας για το τέλος τα πιο βαριά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνουν ένα με την επιδερμίδα σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα