Διεσταλμένοι πόροι; Έχουμε 6 τρόπους να τους αντιμετωπίσετε!
Photo by Aiony Haust

Οι πόροι της επιδερμίδας έχουν λανθασμένα χαρακτηριστεί ως ψεγάδια και πολλές γυναίκες ιδανικά θα ήθελαν να τους εξαφανίσουν. Δεν θα ήταν ευχάριστο (ούτε καλό) όμως για κανέναν στην ουσία να απαλλαγεί από τους πόρους της επιδερμίδας, καθώς πρόκειται για μικρές οπές, οι οποίες επιτρέπουν στον ιδρώτα, στο σμήγμα αλλά και στις τοξίνες, να φεύγουν από τον οργανισμό. Άρα φαίνεται να έχουν μια χρησιμότητα.

Ωστόσο, παραδεχόμαστε πως όταν οι πόροι διαστέλλονται, ειδικά στις λιπαρές επιδερμίδες, μπορεί η εμφάνισή τους να μην είναι και τόσο κολακευτική.

Το μέγεθος των πόρων μας σύμφωνα με τους δερματολόγους, οφείλεται στα γονίδιά μας και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τους εξαφανίσει.

Υπάρχουν όμως πάντα τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μικρύνουμε ή να μειώσουμε τους πόρους για μία πιο λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Κρατήστε το δέρμα σας καθαρό

Οι πόροι φαίνονται μεγαλύτεροι όταν δεν έχετε κάνει τον απαραίτητο καθαρισμό –ειδικά οι λιπαρές επιδερμίδες. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό που περιέχει μεταξύ 0,5 και 2% σαλικυλικό οξύ. Αφήστε το στο δέρμα σας για ένα λεπτό ώστε να επιτρέψετε στα ενεργά συστατικά να δράσουν και ξεπλύνετε.

Κάντε τακτική απολέπιση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν έχετε διεσταλμένους πόρους, είναι η απολέπιση από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι θα απομακρύνετε αποτελεσματικά νεκρά κύτταρα και υπολείμματα προϊόντων που μπορούν να φράξουν τους πόρους.

Αγαπήστε την τονωτική λοσιόν

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, στη χρησιμότητα της τονωτικής λοσιόν. Ε λοιπόν, βοηθάει και με τους διεσταλμένους πόρους. Εφαρμόστε καθημερινά μετά τον καθαρισμό, με ένα βαμβάκι και επιτρέψτε στην επιδερμίδα σας να την απορροφήσει πριν εφαρμόσετε την ενυδατική σας. Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα, τα συστατικά του toner θα κάνουν τα μαγικά τους με τους πόρους σας.

Βάλτε και απολαύστε μάσκες προσώπου

Όχι, δεν εννοούμε τις μάσκες για να κρύψετε το πρόσωπό σας, αλλά τις μάσκες περιποίησης που θα αποσυμφορήσουν τους πόρους σας και θα τους κάνουν να φαίνονται μικρότεροι. Εσείς θα απολαμβάνετε μικρές στιγμές self-care κι η μάσκα θα δουλέψει υπέρ σας!

Μην παραλείπετε ποτέ το αντηλιακό σας!

Οι βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου έχουν ως αποτέλεσμα –μεταξύ άλλων- τη διαστολή των πόρων. Γι’ αυτό και σε αυτή την περίπτωση, το κλειδί είναι να μην παραλείπετε ποτέ το αντηλιακό σας!

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να θυμόμαστε, πως οι πόροι είναι φυσιολογικοί και απαραίτητοι (εξάλλου όλοι έχουν)! Δεν μας εμποδίζει όμως τίποτα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μειώσουμε την εμφάνισή τους. Ναι;

Εις το επανιδείν!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα