Αυτή τη ρουτίνα περιποίησης χρειάζεστε αν έχετε μεικτή επιδερμίδα

Όταν αναζητάτε τα ιδανικά προϊόντα περιποίησης που θα σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή όψη της επιδερμίδας σας, τότε το πρώτο βήμα είναι να βρείτε τον τύπο επιδερμίδας που έχετε. Αν έχετε μεικτή επιδερμίδα, δηλαδή εμφανίζετε λιπαρότητα στη ζώνη Τ και ξηρότητα σε κάποια άλλα σημεία, σας συγκεντρώσαμε τα 3 απαραίτητα κι απλά βήματα, που θα ήταν καλό να έχετε στη ρουτίνα περιποίησης σας. 

Οι μεικτές επιδερμίδες λειτουργούν καλύτερα με ανάλαφρες φόρμουλες προϊόντων και θεραπείες που παράλληλα μπορούν να προσφέρουν και στις ξηρές περιοχές την κατάλληλη ενυδάτωση, χωρίς να φράζουν τους πόρους.

Τα 3 παρακάτω κι απλά βήματα είναι τα σημαντικότερα για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα της ρουτίνας περιποίησης, ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας. Για εσάς όμως, που έχετε μεικτή επιδερμίδα, αυτό που χρειάζεται να προσέξετε είναι να αναζητάτε προϊόντα που να είναι υδατοδιαλυτά, κυρίως σε μορφή ζελ, που να αφαιρούν ρύπους, μακιγιάζ, βακτήρια και σμήγμα χωρίς να απογυμνώνουν ωστόσο τον προστατευτικό φραγμό της. Μία εξίσου αποτελεσματική λύση για τις μεικτές επιδερμίδες είναι τα eaux micellaires, καθώς απομακρύνουν εύκολα και γρήγορα τα πάντα όλα, χωρίς να διαταράσσουν το pH στην επιφάνεια.

Τόνωση

Η τονωτική λοσιόν είναι η πιο σημαντική κίνηση για εσάς με τη μεικτή επιδερμίδα, καθώς έχει στυπτική, εξισορροπητική και αντιβακτηριδιακή δράση και κάνει πραγματικά θαύματα, σύμφωνα πάντα με τους δερματολόγους. Κλείνει τους διεσταλμένους πόρους, επαναφέρει το pH στα φυσιολογικά επίπεδα, δροσίζει πολύ και φυσικά προετοιμάζει την επιδερμίδα για την ενυδάτωση.

Ενυδάτωση

Η προσέγγιση της ενυδάτωσης για μια μεικτή επιδερμίδα μοιάζει πολύ με αυτή της λιπαρής επιδερμίδας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ανάγκη μια σούπερ ανάλαφρη ενυδατική κρέμα, που δεν θα φράζει τους πόρους. Αν ωστόσο κάποιο σημείο σας τραβάει μπορείτε να προσθέσετε έξτρα ορό ή booster με υαλουρονικό. 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα