Σας ξέφυγε λίγο παραπάνω το ρουζ; Έχουμε τη λύση!

Photo by Victoria Volkova

Το ρουζ  είναι από τις μεγάλες μας αγάπες πολλών γυναικών, γιατί  α) είναι πολυχρηστικό και β) με ένα- δύο περασμάτα με το πινέλο, φαινόμαστε αυτόματα πιο φρέσκες, πιο λαμπερές και σίγουρα πιο προσεγμένες.

Τι γίνεται όμως όταν μας “πέσει” λίγο παραπάνω προϊόν απ’όσο θέλαμε;

Αν δεν έχουμε κάνει το υπόλοιπο μακιγιάζ μας, τότε το να ξεβαφτούμε θα ήταν η εύκολη και γρήγορη λύση. Αν όμως έχουμε εφαρμόσει κι άλλα προϊόντα, τότε το να αφαιρέσουμε όλο το μακιγιάζ, σίγουρα δεν είναι επιλογή! Η κατάσταση σώζεται πιο εύκολα απ’όσο νομίζετε.

Επιστρατεύστε το πινέλο για το foundation

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν σας “πέσει” πολύ ρουζ είναι να επιλέξετε το πινέλο ή το σφουγγάρι που εφαρμόζετε συνήθως το foundation σας (βεβαιωθείτε πως είναι ελαφρώς νωπό) και δοκιμάστε να κάνετε blending. Το χρώμα σιγά σιγά θα αφομοιωθεί, ενώ ότι περισσεύει θα το “σηκώσει” το πινέλο σας.

Εφαρμόστε λίγη από την πούδρα σας

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το νωπό σφουγγαράκι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πούδρα σας. Τι εννοούμε; Βουτήξτε το πινέλο σας στην πούδρα, τινάξτε το λίγο και με ελαφριές κινήσεις περάστε πάνω από τα ζυγωματικά σας μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Tip: Το ίδιο τρικ με την πούδρα, μπορείτε να το δοκιμάσετε αν λερωθείτε με σκιά κάτω από τα μάτια σας!

Δοκιμάστε και τα κρεμώδη ρουζ

Τα κρεμώδη ρουζ απαιτούν περισσότερη ανάμιξη για να εφαρμοστούν ομοιόμορφα στο πρόσωπο, έτσι οι πιθανότητες να το παρακάνετε είναι ελάχιστες. Ακόμα όμως κι αν το παρακάνετε, διορθώνεται πολύ πιο εύκολα με λίγο περισσότερο… ω τι έκπληξη… blending! Το μυστικό στα κρεμώδη ρουζ, είναι να βάλετε λίγη ποσότητα στο πίσω μέρος του χεριού σας και μετά να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Έπειτα “χτίστε” το αποτέλεσμα δουλεύοντας με λίγη ποσότητα κάθε φορά.

Εις το επανιδείν!