Πρόσωπο & σώμα: Η καλύτερη σπιτική απολέπιση
Credit: Fleur Kaan/Unsplash

Συσσώρευση νεκρών κυττάρων, θαμπή όψη, τραχιά υφή επιδερμίδας. Για τα παραπάνω συμπτώματα πολύ συχνά εντάσσουμε την απολέπιση στη συστηματική φροντίδα της περιποίησης μας.

Η διαδικασία είναι βασική για την ανανέωση και την τόνωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος, κάτι που αυξάνει τη λάμψη του δέρματος. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για σπιτική απολέπιση που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα με την περιοχή του σώματος.

Για το πρόσωπο

Bρεγμένη πετσέτα: Πριν από τον καθαρισμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή βαμβακερή πετσέτα που έχει βραχεί με ζεστό νερό. Απαλά τρίβουμε την επιδερμίδα μας για ένα λεπτό, ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Scrub: Η πιο δημοφιλής μέθοδος σπιτικής απολέπισης είναι το scrub. Επιλέγουμε ένα προϊόν με φυσικούς κόκκους αντί για τεχνητούς, που είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Μάσκα: Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα ή με τάση ακμής, επιλέγουμε μια μάσκα βαθύ καθαρισμού. Αυτή η σύνθεση καθαρίζει σε βάθος, δεν απαιτεί τρίψιμο και περιέχει συστατικά τα οποία καταπολεμούν τα βακτηρίδια που προκαλούν ακμή.

Συσκευή καθαρισμού και απολέπισης: Απομακρύνει σε βάθος τους ρύπους και τα υπολείμματα makeup, ξεμπλοκάρει τους πόρους, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Για το σώμα

Σφουγγάρι από λούφα: Κατά τη διάρκεια του ντους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απαλό σφουγγάρι απολέπισης, επικεντρώνοντας στα τραχιά σημεία όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και τα πέλματα.

Scrub: Μετά το ντους, απλώνουμε ένα απολεπιστικό προϊόν στο σώμα μας και τρίβουμε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή με τις παλάμες, ακολουθώντας ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και στεγνώνουμε απαλά.

Βούρτσα (dry brushing): Πριν από το ντους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια βούρτσα για απολέπιση, βουρτσίζοντας την στεγνή επιδερμίδα από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές κινήσεις.

Γάντια απολέπισης: Αλλη μία πρακτική μέθοδος η οποία μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με κάποιο απολεπιστικό προϊόν.

Συμβουλή: Μην το παρακάνετε. Η καθημερινή απολέπιση απομακρύνει από την επιδερμίδα τα φυσικά της έλαια (εξαιρούμε τις συνθέσεις που είναι σχεδιασμένες για συχνή χρήση). Προσαρμόζετε τη συχνότητα απολέπισης ανάλογα με τον τύπο σας. Για παράδειγμα, ο ξηρός τύπος δε χρειάζεται απολέπιση πάνω από δύο φορές τον μήνα, ενώ ο κανονικός τύπος ή ο μεικτός / λιπαρός “αντέχουν” από 1-3 φορές την εβδομάδα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα