Πώς τοποθετούμε τις μεμονωμένες ψεύτικες βλεφαρίδες για ένα φυσικό glam look
πώς τοποθετούμε ψεύτικες βλεφαρίδες
Credits: 123RF

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί να φέρνουν στο μυαλό ένα κακόγουστο αποτέλεσμα, το οποίο ενίοτε να θυμίζει… αράχνη. Ωστόσο αν επιλέξετε τις σωστές, τότε θα κάνουν το βλέμμα απίστευτα κολακευτικό, ακόμα και χωρίς προϊόντα μακιγιάζ. Το μυστικό για αυτό το εφέ είναι η σωστή τοποθέτησή τους.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Όσα tutorials και να δείτε, η εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων φαντάζει μία δύσκολη υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τοποθέτηση κόλλας και τον λεπτό χειρισμό με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, συνήθως  κάτι πάει στραβά. Εκεί είναι που επεμβαίνουν οι makeup artists οι οποίοι μας αποκαλύπτουν τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής των μεμονωμένων ψεύτικων βλεφαρίδων.

Προετοιμασία των βλεφαρίδων

Οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι απολύτως καθαρές και στεγνές, χωρίς έλαια. Στη συνέχεια, το ψαλίδι βλεφαρίδων θα τους δώσει κίνηση και καμπύλη.

Πώς να τοποθετήσετε τις μεμονωμένες ψεύτικες βλεφαρίδες

  • Βάλτε λίγη ποσότητα κόλλας στη ράχη του χεριού σας. Η κόλλα πρέπει έρθει σε επαφή με τον αέρα περίπου ένα λεπτό πριν από την εφαρμογή για να πήξει ελαφρώς. Αν η σύστασή της είναι πολύ υγρή, μπορεί να ‘τρέξει’ και να έρθει σε επαφή με τα μάτια.  
  • Με το τσιμπιδάκι ή με την ειδική λαβίδα extension πιάστε την κάθε τούφα βλεφαρίδας. Βάλτε κόλλα στο άκρο της. Προσοχή: Η μεγάλη ποσότητα κόλλας στις βλεφαρίδες θα δημιουργήσει κομπάκια. Από την άλλη, η λίγη κόλλα δε θα επιτρέψει στις βλεφαρίδες να κολλήσουν καλά. Μην σας προβληματίζει όμως αυτό, καθώς είναι κάτι που θα το δείτε στην πράξη.
  • Βάλτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες με το τσιμπιδάκι στη μέση του άνω βλέφαρου, ανάμεσα στις ρίζες των φυσικών.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοιτάτε τον καθρέφτη γέρνοντας το κεφάλι προς τα πίσω. Αυτή η γωνία θα σας επιτρέψει να έχετε καλύτερη οπτική. Καλό είναι να έχετε έναν μεγεθυντικό καθρέφτη που θα σας επιτρέψει μεγαλύτερη ακρίβεια στην εφαρμογή.
  • Καθώς προχωράτε προς την εσωτερική γωνία, εφαρμόζετε βλεφαρίδες μικρότερου μήκους. Αντίθετα, στην εξωτερική γωνία του ματιού βάλτε τις πιο μακριές, για ένα bambi eyes εφέ.

Τέλος, για λόγους συμμετρίας, βάζετε τις βλεφαρίδες εναλλάξ σε κάθε μάτι για να έχουν τις ίδιες αποστάσεις. Για ένα πιο φυσικό look, βάλτε τις μόνο τα αραιά σημεία προκειμένου να μπλέκουν με τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Για πιο δραματικό look, εφαρμόζετε τις μεμονωμένες βλεφαρίδες πιο κοντά μεταξύ τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα