Πώς θα καθαρίσετε εύκολα τα beauty εργαλεία σας;

Όσο κι αν βαριέστε/έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε/δεν θέλετε να καθαρίσετε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να γίνετε πιο όμορφες, πρέπει να το κάνετε. Εκτός κι αν θέλετε να γεμίσουν μικρόβια, τα οποία μετά θα μεταφέρετε στον εαυτό σας.. τότε πάμε πάσο. Εσείς που θέλετε όμως να διατηρείτε καθαρά τα beauty εργαλεία σας, θα βρείτε τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους να το κάνετε αποτελεσματικά παρακάτω.

Πώς θα καθαρίσετε τα πινέλα σας

Δε χρειάζεται να τονίσουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το να καθαρίζετε τα πινέλα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας. Για να αποφεύγετε μικρόβια και μολύνσεις, καλό είναι να τα πλένετε με σαπούνι και ζεστό νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το πρόσωπό σας θα σας ευγνωμονεί.

Πώς θα καθαρίσετε το τσιμπιδάκι φρυδιών και το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες

Τα πράγματα είναι απλά. Μετά από κάθε χρήση, σκουπίζετε το τσιμπιδάκι σας με οινόπνευμα. Όσο για το ψαλίδι των βλεφαρίδων σας… καλό είναι να βγάζετε τα ελαστικά μέρη και να τα σαπουνίζετε, ενώ το υπόλοιπο μπορείτε να το καθαρίσετε με λίγο οινόπνευμα ή λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Πώς θα καθαρίσετε τα θερμά εργαλεία

Έχει τύχει ποτέ να παρατηρήσετε μικρά μαύρα σημαδάκια επάνω στην πρέσα ισιώματος ή στο σίδερο για μπούκλες; Είναι τα υπολείμματα προϊόντων styling, τα οποία έχουν συσωρρευτεί στην επιφάνειά τους. Χρησιμοποιήστε λίγο οινόπνευμα για να τα καθαρίσετε, όταν φυσικά δε βρίσκονται στο ρεύμα, προσέξτε όμως καθώς δε θέλετε να γδάρετε την επιφάνειά τους. Το σεσουάρ σας χρειάζεται επίσης καθάρισμα, καθώς το πίσω μέρος (που μοιάζει με ανεμιστηράκι) τείνει να μαζεύει τρίχες, σκόνη και χνούδια. Ανοίγετέ το μία στο τόσο και καθαρίστε το προκειμένου να το κάνετε να δουλεύει σαν καινούριο και ψεκάστε το με το άρωμά σας για τέλεια μυρωδιά.

Πώς θα καθαρίσετε τις βούρτσες και τις χτένες σας

Όπως είναι φυσικό, η βούρτσα μαλλιών είναι το μέρος που εκτός από τρίχες, μαζεύει και υπολείμματα από όλα τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε. Με μια μυτερή μύτη από χτένα μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες ενώ στη συνέχεια καλό είναι να σαπουνίσετε τη βούρτσα ώστε να καθαρίσει εντελώς. Επίσης, μια φορά την εβδομάδα μουλιάζετε βούρτσες και χτένες σε αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό!

Πώς θα καθαρίσετε τη ράσπα ποδιών, τα εργαλεία μανικιούρ και τις λίμες σας

Ναι, αυτό με το οποίο τρίβετε τις φτέρνες σας (η ελαφρόπετρα!). Αυτό το θαυματουργό εργαλείο γεμίζει, ΓΕ-ΜΙ-ΖΕΙ νεκρά κύτταρα και χρειάζεται -σοβαρά τώρα- μούλιασμα σε Dettol (όχι δεν αστειευόμαστε τώρα) και τρίψιμο με μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσει. Όσο για τα λοιπά εργαλεία σας… οινόπνευμα σε λίγο βαμβάκι και τρίψιμο. Προσοχή! ΜΗΝ τα βάλετε στο νερό! Καθώς είναι μεταλλικά μπορεί να σκουριάσουν, οινόπνευμα και βαμβάκι είναι η λύση.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram