Ποια προϊόντα πρέπει να βγάλετε από το νεσεσέρ σας

Είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε οι γυναίκες, ωστόσο δεν θα έπρεπε. Ακριβώς όπως τα τρόφιμα, έτσι και τα αγαπημένα μας καλλυντικά έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Πάντα, αμέσως μόλις προσθέσουμε στη συλλογή μας μία νέα mascara, μία παλέτα σκιών, μία ενυδατική κρέμα θα πρέπει να παρατηρήσουμε πόσους μήνες ζωή έχει από τη στιγμή που το ανοίξουμε. Κάποια προϊόντα κρατούν για δώδεκα μήνες και κάποια άλλα για έξι μόλις μήνες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς τα καλλυντικά έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα μας και μπορούν εύκολα να μας δημιουργήσουν αλλεργίες ή εξανθήματα.

Ευτυχώς για εμάς, ακόμα και αν δεν θυμόμαστε πότε ακριβώς ανοίξαμε τη συσκευασία ενός καλλυντικού προϊόντος, υπάρχουν τρόποι για να καταλάβουμε εάν έχει λήξει και συνεπώς πρέπει να το πετάξουμε.

Ποιοι είναι αυτοί;

Δεν εφαρμόζει όπως παλαιότερα

Όσο περισσότερο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο αλλοιώνεται και η σύσταση ενός προϊόντος. Εάν παρατηρήσετε πως το foundation σας γίνεται ξηρό σε κάποια σημεία, σπάει ή δεν απλώνεται ομοιόμορφα όπως παλαιότερα, μάλλον ήρθε η στιγμή να το πετάξετε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με όλα τα καλλυντικά σας, ακόμα και με τα κραγιόν, τα οποία συνήθως «ξεφλουδίζουν» επάνω στα χείλη μας όταν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους.

Αλλοιώνεται το χρώμα

Εάν έχετε την αίσθηση πως οι σκιές ματιών σας από μία παλέτα ή η πούδρα σας έχουν χάσει την απόδοση τους ή πως έχει αλλάξει το χρώμα του foundation σας, τότε επίσης θα χρειαστεί να τα πετάξετε. Η σύσταση τους έχει αλλοιωθεί, το χρονικό περιθώριο που μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε έχει σίγουρα περάσει και είναι καλό να τα εξαφανίσετε από το νεσεσέρ σας πριν σας προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

Ερεθισμός

Ακόμα και αν δεν θυμάστε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ανοίξατε κάποιο προϊόν, ακόμα και αν δεν δώσατε την απαραίτητη σημασία στις παραπάνω κόκκινες σημαίες, υπάρχει μία αλάνθαστη ένδειξη που θα πρέπει να σας ταρακουνήσει. Ο ερεθισμός της επιδερμίδας σας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, βάλετε στην επιδερμίδα του προσώπου σας κάποιο προϊόν και νιώθετε πως σας προκαλεί κάψιμο, φαγούρα ή εάν εμφανίσετε κάποιο εξάνθημα πρέπει να βρείτε τρόπο να κάνετε αμέσως ντεμακιγιάζ, να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας και να απλώσετε στο πρόσωπο σας ενυδατική κρέμα. Φυσικά, δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά το ίδιο προϊόν, ενώ θα πρέπει να αφήσετε κάποιο χρονικό διάστημα να περάσει μέχρι να επανέρθει η επιδερμίδα σας και να φαίνεται λαμπερή και ενυδατωμένη.