Πώς θα εφαρμόσετε σωστά το concealer κάτω από τα μάτια ώστε να μη “σπάει”;
Γυναίκα κοντινό με φωτεινό μακιγιάζ
Credit: Jess Hunt2/Instagram

Το concealer είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στο νεσεσέρ ομορφιάς κάθε γυναίκας, προσφέροντας κάλυψη σε σημεία που το foundation δεν μπορεί να φτάσει. Ειδικά όσον αφορά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Ωστόσο, πώς μπορούμε να διατηρήσουμε αψεγάδιαστο το αποτέλεσμα όλη τη μέρα, χωρίς να “σπάει” και να χάνει την ομοιομορφία του;

5 βήματα για τη σωστή εφαρμογή του consealer

  1. Ενυδάτωση
  2. Σωστή Φόρμουλα
  3. Εφαρμογή Με Τρόπο
  4. Σωστή Πούδρα
  5. Ψεκάζουμε Και Σταθεροποιούμε

Βήμα 1: Ενυδάτωση

Πριν από την εφαρμογή του concealer, είναι ουσιαστικό να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας. Η ενυδάτωση παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ γενικότερα. Ιδανικά, επιλέγουμε ενυδατικά προϊόντα που θα απορροφηθούν εύκολα.

Βήμα 2: Σωστή Φόρμουλα

Τα concealers υπάρχουν σε διάφορες φόρμουλες και επίπεδα κάλυψης. Είναι κρίσιμο να επιλέξετε τη σωστή φόρμουλα για εσάς. Οπότε πριν αγοράσετε κάτι, μπορείτε να  δοκιμάσετε και να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Βήμα 3: Εφαρμογή Με Τρόπο

Εφαρμόζουμε το προϊόν στις εσωτερικές γωνίες, καλύπτοντας τυχόν σκούρες περιοχές, πριν πάμε προς τα έξω. Χρησιμοποιούμε πινέλο ή σφουγγαράκι για να απλώσουμε το προϊόν ομοιόμορφα και δεν ξεχνάμε ότι όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο.

Βήμα 4: Σωστή Πούδρα

Η πούδρα είναι ιδανική για τη σταθεροποίηση και τη ματ όψη του μακιγιάζ. Χρησιμοποιούμε μια ανάλαφρη διάφανη ή μία που να ταιριάζει στο χρώμα μας και εφαρμόζουμε με απαλές κινήσεις για ένα άψογο φινίρισμα.

Βήμα 5: Ψεκάζουμε Και Σταθεροποιούμε

Το τελευταίο και ουσιώδες βήμα είναι το spray σταθεροποίησης. Ένα καλό spray θα βοηθήσει να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο και ανθεκτικό στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα