Πώς θα απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα
Instagram @fashiioncarpet

Είναι ένας από τους πιο αντιπαθητικούς επισκέπτες που υπάρχουν στην επιδερμίδα σας. Αλλοιώνουν την όψη της, την κάνουν να φαίνεται αφυδατωμένη, θαμπή και γενικώς είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά. Η Νο1 αιτία για την εμφάνιση αυτών των στιγμάτων είναι η τεράστια παραγωγή σμήγματος. Το σώμα σας δηλαδή παράγει σμήγμα, το οποίο κάποιες φορές παγιδεύετε και να συσσωρεύετε στους πόρους μαζί με κάποια βακτήρια.

Ευτυχώς για εσάς –και για όλες μας- υπάρχει τρόπος να αφαιρέσουμε τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα μας και να μοιάζει πάλι ενυδατωμένη και λαμπερή.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε;

Βήμα 1ο

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι ακριβώς μετά το καθημερινό σας ντουζ. Αφού έχετε τελειώσει και σκουπίσει την επιδερμίδα σας με απαλές ταμποναριστές κινήσεις, εφαρμόστε στο πρόσωπο σας ένα λεπτό στρώμα από την ενυδατική σας. Με αυτό τον τρόπο, η θερμότητα που απέκτησε το δέρμα σας από το μπάνιο θα σφραγιστεί. Αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων. Έπειτα, βρέξτε με χλιαρό νερό ένα πανί και τοποθετήστε το στις περιοχές που έχετε εφαρμόσει την ενυδατική κρέμα. Αφήστε το σε εκείνα τα σημεία για πέντε λεπτά.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, πλύντε πολύ καλά τα χέρια σας με κάποιο αντισηπτικό καθώς θα χρειαστεί να πιάσετε την επιδερμίδα σας. Αφαιρέστε το πανί και αφαιρέστε τα μαύρα στίγματα και το σμήγμα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με την πίεση στην επιδερμίδα σας, καθώς μπορεί να προκαλέσετε κάποιον μικροτραυματισμό.

Βήμα 3ο

Αφού έχετε αφαιρέσει όσα περισσότερα μαύρα στίγματα μπορείτε, καθαρίστε την περιοχή ένα toner, το οποίο είναι καλό να μην περιέχει αλκοόλ. Στη συνέχεια, εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας μία ενυδατική μάσκα, η οποία θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας και θα την βοηθήσει να επανέρθει.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα