5 χρυσά tips για να μην «τρέχει» το μακιγιάζ των ματιών σου

Instagram @thezoereport

Είμαι σίγουρη πως το σκηνικό σου είναι πολύ γνωστό και familiar. Έχεις περάσει αρκετές ώρες μπροστά στον καθρέφτη μέχρι να δημιουργήσεις το τέλειο μακιγιάζ –ειδικά όταν πρόκειται για τα εορταστικά μακιγιάζ σου- και επιτέλους έχεις φτάσει στο αποτέλεσμα που ήθελες. Μετά από ώρες όμως όταν επισκέπτεσαι την τουαλέτα συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν είναι στη θέση του. Η σκιά έχει αλλοιωθεί, το μολύβι ματιών ή το eyeliner έχει «τρέξει» και γενικώς όλα έχουν πάει λάθος.

Ευτυχώς για εσένα και για όλες μας, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ωστόσο υπάρχει τρόπος να σώσεις το αποτέλεσμα και να δημιουργήσεις το τέλειο make up look, το οποίο θα μείνει στη θέση του για ώρες.

Πώς δεν θα τρέχει το μακιγιάζ των ματιών σου

Δημιούργησε μία σωστή βάση

Αρχικά δεν θα πρέπει να φορέσεις υπερβολική ποσότητα από την κρέμα των ματιών σου πριν να ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψεις τελείως αυτό το βήμα, απλώς τοποθέτησε όση ποσότητα χρειάζεται και περίμενε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Μη ξεχνάς το primer

Είναι ένα από τα βήματα που ξεχνάμε οι περισσότερες γυναίκες στο μακιγιάζ. Εάν τα βλέφαρα σου είναι λιπαρά, φρόντισε να εφαρμόσεις στα βλέφαρα σου primer για σκιές. Έτσι, η απόδοση των σκιών και η διάρκεια τους θα είναι πολύ καλύτερη.

Ολοκλήρωσε με πούδρα

Αφού έχεις ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα, εφάρμοσε concealer στα βλέφαρα σου και στη συνέχεια κλείδωσε το αποτέλεσμα με μία ματ πούδρα. Αυτό το βήμα θα αφαιρέσει όση λιπαρότητα έχει μείνει και θα κλειδώσει ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ σου.

Να χρησιμοποιείς αδιάβροχα προϊόντα

Εάν αντιμετωπίζεις συχνά το πρόβλημα του να «τρέχει» τα μακιγιάζ σου, μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς αδιάβροχα προϊόντα. Μία αδιάβροχη mascara, ένα μολύβι ματιών και ένα eyeliner είναι από τα πρώτα προϊόντα που θα πρέπει να βάλεις στην wish list σου.

Plus

Εάν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς μολύβι ματιών στο μακιγιάζ σου, το οποίο όμως σου χαλάει το αποτέλεσμα όταν ξεκινάει να «τρέχει» υπάρχει λύση. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις μία σκιά ματιών στο ίδιο χρώμα με το μολύβι σου για να γίνει το αποτέλεσμα πιο σταθερό και έντονο.

Δες επίσης τα highlighters που αξίζει να δοκιμάσεις: