Πώς να στεγνώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέψετε σύμφωνα με τους ειδικούς
Στέγνωμα μαλλιών με πιστολάκι
Credit: Vecina Beauty/Instagram

Τα δυνατά μαλλιά είναι το Νο1 ζητούμενο στο haircare, όμως διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες και η χρήση προϊόντων styling συχνά τα θέτουν σε δοκιμασία. Ένας από τους πιο γνωστούς κινδύνους είναι το στέγνωμα με πιστολάκι, το οποίο μπορεί να φθείρει την τρίχα. Είναι όμως αναπόφευκτο να το αποφύγουμε, ειδικά τον χειμώνα. Άραγε υπάρχουν τρόποι να στεγνώσουμε χωρίς να καταστρέψουμε τα μαλλιά μας;

Τεχνικές στεγνώματος

  1. Με πετσέτα
  2. Φυσικό στέγνωμα
  3. Πιστολάκι

Τεχνική στεγνώματος με πετσέτα

Στριφογύρισμα, όχι τρίψιμο: Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο. Αντί γι’ αυτό, στρίψτε απαλά τα μαλλιά για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό.

Επιλέξτε πετσέτες από απορροφητικά υλικά. Για παράδειγμα, μία πετσέτα από μικροΐνες απορροφά γρήγορα το νερό και είναι μάλιστα, κατάλληλη και για τα πυκνά μαλλιά.

Δοκιμάστε μία βαμβακερή μπλούζα. Εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά και έχουν τάση για φριζάρισμα, τότε κάντε τη μέθοδο με το παλιό βαμβακερό t-shirt. Η τεχνική αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα, όμως είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για να μειώσετε το φριζάρισμα.

Τεχνική φυσικού στεγνώματος

Τινάξτε τα μαλλιά σας. Ένας γρήγορος «έξαλλος» χορός για τα μαλλιά σας μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία του φυσικού στεγνώματος. Κάντε ένα πέρασμα με τα δάχτυλά σας, και τινάξτε τα έντονα.

Επιλέξτε μια φαρδιά χτένα. Η μορφή της ελαχιστοποιεί το σπάσιμο και παρέχει απαλή φροντίδα στο τριχωτό.

Προστατευτικά προϊόντα. Τα προϊόντα προστασίας που δεν χρειάζονται ξέπλυμα είναι απαραίτητα, είτε για να μειώσετε τις φθορές από το θερμό στάιλινγκ είτε ενάντια στο οξειδωτικό στρες που προκαλούν η ηλιακή ακτινοβολία και η ρύπανση.

Τεχνική στεγνώματος με πιστολάκι

Το πιστολάκι είναι ένα δυνατό εργαλείο, αλλά θέλει προσοχή. Αν και πολλές φορές είναι η αναπόφευκτη επιλογή, ειδικά όταν έχουμε στη διάθεσή μας λίγο χρόνο για την ετοιμασία μας και ο καιρός έξω είναι τσουχτερός.

Αρχίστε με ημι-ξηρά μαλλιά: Χρησιμοποιήστε μια από τις παραπάνω τεχνικές για να φτάσετε τα μαλλιά στο 60-70% του στεγνώματος πριν πιάσετε το πιστολάκι.

Ξεμπερδέψτε και βάλτε προστατευτικά προϊόντα: Τα προϊόντα προστασίας κατά του θερμού αέρα, όπως ένα detangler ή ένα spray προστασίας, είναι απαραίτητα.

Επιλέξτε τα σωστά αξεσουάρ: Τα σωστά προσαρτήματα σεσουάρ για να κατευθύνετε τον αέρα στη σωστή κατεύθυνση και να αποφύγετε την υπερβολική ζημιά.

Βάλτε ένα λαδάκι θρέψης: Τέλος, μετά τη διαδικασία στεγνώματος, ένα έξτρα θρεπτικό λαδάκι στα μαλλιά θα τα κάνει να λάμπουν και να δείχνουν πιο υγιή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα