Πώς να μετατρέψετε το γυαλιστερό κραγιόν σας σε ματ

Το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε όμως άφησε στο νεσεσέρ μας όλα τα γυαλιστερά κραγιόν που ήταν στην μόδα. Εάν θέλετε ένα πιο φθινοπωρινό look στα χείλη, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε όλο τον μισθό σας για νέα ματ κραγιόν, έχουμε το μυστικό για να μεταμορφώσετε το κραγιόν σας από γυαλιστερό σε ματ, μόνες σας με πολύ απλό τρόπο.

Αρχικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείστε δύο lip liner, ένα πιο σκούρο για να δώσετε βάθος και περίγραμμα στα χείλη και ένα πιο ανοιχτό για να αναμίξετε καλύτερα τα χρώματα και να «σβήσετε» τις σκληρές γραμμές του σκούρου μολυβιού.

matte-lips γυαλιστερό κραγιόν σε ματ

Έπειτα, πάρτε ένα χαρτομάντηλο και ταμπονάρετε με αυτό τα χείλη για να φύγει η glossy υφή του κραγιόν σας και να γίνει αυτομάτως πιο ματ. Τέλος, βουτήξετε το χαρτομάντηλο σας σε μια σκιά ή πούδρα στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν σας και περάστε ταμποναριστά με αυτό τα χείλη σας. Το τρικ αυτό, όχι απλά θα δώσει ματ υφή στο αποτέλεσμα, αλλά θα κάνει το χρώμα να φαίνεται πιο έντονο και να διαρκεί περισσότερο.

Εάν είστε οπτικός τύπος, η makeup artist, Stephanie Lange, έχει ανεβάσει ένα βίντεο στο δημοφιλές κανάλι της στο Youtube, που σας δείχνει τον τρόπο να μετατρέψετε οποιοδήποτε γυαλιστερό κραγιόν σε ματ (και δίνει κι ένα έξτρα tip).

Αυτός είναι ο τρόπος για να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε γυαλιστερό κραγιόν σε ματ, εύκολα και γρήγορα!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram