Πώς να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους χρησιμοποιώντας το κραγιόν σας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος , οι γρήγοροι ρυθμοί, τα ξενύχτια, η κακή διατροφή ή απλά ένα ξέφρενο άυπνο βράδυ μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση σημαδιών κούρασης στην επιδερμίδα μας, ένα από τα οποία αποτελούν και οι μαύροι κύκλοι.

Εάν έχετε και εσείς μαύρους κύκλους, τότε θα ξέρετε πως το concealer είναι ο αγαπημένος μας φίλος. Βέβαια, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικές καθώς η λάθος απόχρωση concealer, μπορεί αντί να καλύψει τους μαύρους κύκλους να τους κάνει να φαίνονται εντονότεροι, δημιουργώντας μια γκρι σκιά κάτω από το μάτι. Μπορείτε όμως εκμεταλλευόμενες την μαγεία των χρωμάτων, μαζί με το concealer να χρησιμοποιείτε και το κόκκινο κραγιόν σας, και θα διαπιστώσετε πως οι μαύροι κύκλοι θα αποτελούν παρελθόν.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μαύροι κύκλοι έχουν μπλε υποτόνους, οι οποίοι εξουδετερώνονται με το έντονο κόκκινο που έχει το κραγιόν μας.

Photo: Youtube - Deepica Mutyala μαύροι κύκλοι
Photo: Youtube – Deepica Mutyala

Συγκεκριμένα, παίρνετε το κραγιόν σας και με ένα makeup ή eyeshadow brush, καλύπτετε τους μαύρους κύκλους με το κόκκινο χρώμα του. Μπορεί αρχικά να γελάσετε και να νιώσετε περίεργα με τόσο κόκκινο κάτω από τα μάτια, αλλά συνεχίζοντας κανονικά με το μακιγιάζ σας, απλώνοντας την βάση και το concealer σας, θα δείτε ότι οι μαύροι κύκλοι εξαφανίζονται αμέσως!

nyx pigment μαύροι κύκλοι

Φυσικά, κάθε διαφορετικός τόνος επιδερμίδας χρειάζεται και διαφορετική απόχρωση κόκκινου για να καλυφτεί σωστά.
Έτσι, αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, επιλέξτε ένα κόκκινο κραγιόν με ροζ υποτόνους,
εάν έχετε σταρένια επιδερμίδα, προτιμήστε ένα με μωβ υποτόνους, ενώ αν είστε σκουρόχρωμη το κατάλληλο κόκκινο κραγιόν για εσάς είναι ένα που έχει πορτοκαλί υποτόνους.

Nyx Matte Lipstick στην απόχρωση Bloody Mary
NYX Matte Lipstick στην απόχρωση Bloody Mary

Όταν τελειώσετε με το κραγιόν φροντίστε να καλύψετε εντελώς τους κόκκινους πλέον κύκλους, με το concealer σας και περάστε μια πούδρα για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα.

Πείτε αντίο στους μαύρους κύκλους με ένα προϊόν ομορφιάς που έχετε ήδη!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram