Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου

Instagram @negin_mirsalehi

Είμαι σίγουρη πως η πρώτη σκέψη σου όταν διάβασες τον τίτλο θα ήταν πως πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να λούσουμε σωστά τα μαλλιά μας. Κι όμως πολλές από εμάς -και εγώ μέχρι πρόσφατα- κάνουμε αρκετά λάθη όταν πλένουμε τα μαλλιά σου. Έτσι, δημιούργησα μία λίστα με όλα τα βήματα και μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να λούσεις σωστά τα μαλλιά σου χωρίς να τα επιβαρύνεις.

Βήμα 1

Το Νο1 πιο βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις το λούσιμο είναι να χτενίσεις με μία βούρτσα τα μαλλιά σου ώστε να μην έχουν κανένα κόμπο ή μπέρδεμα. Θα πρέπει βέβαια να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική και οι κινήσεις σου να μην είναι πολύ δυνατές, ώστε να μην σπάσεις και αποδυναμώσεις την τρίχα.

Βήμα 2

Οι περισσότερες γυναίκες βρέχουμε για λίγο τα μαλλιά μας και ξεκινάμε αμέσως το λούσιμο με το σαμπουάν. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο πριν ξεκινήσεις το κυρίως λούσιμο να πλύνεις πολύ καλά τα μαλλιά σου με νερό όπως κάνεις και με το σαμπουάν.

Βήμα 3

Και τώρα ήρθε η στιγμή για το λούσιμο. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως όπως με όλα τα προϊόντα ομορφιάς έτσι και με τα σαμπουάν θα πρέπει να επιλέγεις τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες των μαλλιών σου.  Εάν έχεις βαμμένα μαλλιά θα πρέπει να προμηθευτείς και το αντίστοιχο σαμπουάν ή εάν θέλεις τα μαλλιά σου να αποκτήσουν περισσότερο όγκο θα βρεις σαμπουάν που σου προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Στη συνέχεια, παίζει μεγάλο ρόλο η ποσότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Η κατάλληλη ποσότητα είναι όσο και το μέγεθος ενός νομίσματος και όχι περισσότερη.

Για να απλώσεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου, βάλτο στις παλάμες σου, τρίψτες μεταξύ τους και τοποθέτησε το στην κορυφή του κεφαλιού, στην περιοχή του αυχένα, δεξιά και αριστερά. Ο λόγος είναι πως αυτά τα τέσσερα σημεία είναι και εκείνα που υπάρχει περισσότερη εφίδρωση, άρα χρειάζονται περισσότερη περιποίηση.

Βήμα 4

Χρησιμοποίησε τα ακροδάχτυλα σου για να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Οι κινήσεις σου για ακόμα μία φορά θα πρέπει να είναι απαλές και να μην ασκείς μεγάλη πίεση ή να μην προσπαθείς να κινηθείς πολύ γρήγορα.

Tip 1 

Λούσε τα μαλλιά σου μία ή δύο φορές ανάλογα με το πόσο συχνά κάνεις μπάνιο. Μία τρίτη φορά δεν θα προσέφερε τίποτα στα μαλλιά σου, αντιθέτως θα τα βάραινε.

Tip 2

Η θερμότητα του νερού που χρησιμοποιείς για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι χλιαρή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείς καυτό νερό καθώς θα βλάψει την επιδερμίδα του κεφαλιού σου.

Βήμα 5

Η χρησιμότητα του σαμπουάν είναι να καθαρίζει τις τρίχες και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει πως πάντα θα πρέπει να χρησιμοποιείς και conditioner καθώς αυτό είναι το προϊόν που προσφέρει στα μαλλιά σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.