Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Εαν σας ρωτήσει κάποιος ποια ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τα ρούχα σας , σίγουρα θυμάστε με μεγάλη ακρίβεια. Εάν σας ρωτήσουν, όμως, ποια ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, μάλλον θα δυσκολευτείτε να απαντήσετε.

Οι περισσότερες γυναίκες παραλείπουμε να τα καθαρίζουμε όσο συχνά θα έπρεπε, κάτι που είναι λάθος. Εάν τα πινέλα σας δεν είναι συνεχώς καθαρά μπορεί να μεταφερθεί στην επιδερμίδα σας κάποιο μικρόβιο ή ακόμα και να μην στρώνουν σωστά τα προϊόντα μακιγιάζ.

Ο συστηματικός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ αποτελεί μια beauty συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσετε. Μπορείτε να το κάνετε, μάλιστα, εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται;

Η ιδανική συχνότητα είναι μία φορά την εβδομάδα. Ειδικά, τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για το foundation, την πούδρα, το bronzer και το ρουζ  θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά στην εντέλεια. Τα πινέλα των ματιών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και μπορείτε να τα καθαρίζετε μία φορά τον μήνα. Εξαιρούνται εκείνα τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για τις πολύ σκούρες σκιές ματιών. Αν δεν τα καθαρίζετε συχνά, υπάρχει πιθανότητα να μουτζουρωθείτε την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε.

Με τι θα τα καθαρίσετε;

Χρησιμοποιήστε μία λοσιόν ή ένα σαπούνι, το οποίο είναι ειδικά φτιαγμένο για τον καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ. Το μυστικό σε αυτό το βήμα είναι πως ό,τι κι αν επιλέξετε θα πρέπει να έχει ελαφριά σύσταση και να μην έχει έντονη μυρωδιά. Έτσι, τα πινέλα σας θα καθαρίσουν στην εντέλεια και δεν θα κινδυνεύσει η επιδερμίδα σας.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε;

Βρέξτε τις τρίχες των πινέλων με νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε είτε ένα ειδικό καθαριστικό είτε ένα παιδικό σαμπουάν με το οποίο θα τρίψετε τις τρίχες των πινέλων. Χρησιμοποιήστε την παλάμη σας για να κάνετε αφρό με το σαπούνι, επάνω στο οποίο θα πλύνετε τα πινέλα. Προσοχή! Θα πρέπει να ξεπλύνετε με άφθονο νερό το πινέλο σας και να επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί. Τέλος, στεγνώστε τα πινέλα σας, ακουμπώντας τα με τις τρίχες προς τα κάτω. Έτσι, το νερό δεν θα αλλοιώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες.