Ποιες αλλαγές προκαλούνται στα μαλλιά μας όσο μεγαλώνουμε;

Instagram @thezoereport

Οι περισσότερες γυναίκες, κάθε φορά που φέρνουμε στο μυαλό μας τη γήρανση, το μυαλό μας πηγαίνει αυτομάτως στις ρυτίδες που κάνουν την εμφάνιση τους όσο μεγαλώνουμε. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι πως γήρανση υφίστανται και τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας όσο περνά ο χρόνος.

Ποιες άλλες αλλαγές συμβαίνουν όμως στα μαλλιά μας;

Εμφανίζονται λευκές τρίχες

Αυτό είναι κάτι που ήδη το γνωρίζετε. Η εμφάνιση των λευκών τριχών δεν οφείλεται μόνο στο πέρας του χρόνου, αλλά είναι και ένα γενετικό και κληρονομικό θέμα. Επίσης, το στρες, η μη υγιεινή διατροφή, η έλλειψη ύπνου ή κάποια σοβαρή ασθένεια προκαλούν την εμφάνιση των λευκών τριχών. Τα μαλλιά γκριζάρουν λόγω έλλειψης μελανίνης από κάποια ηλικία. Όταν δηλαδή τα μαλλιά μας αρχίζουν να γκριζάρουν σημαίνει πως έχουν μείνει χωρίς μελανίνη και χωρίς πρωτεΐνη, δηλαδή ουσιαστικά δεν είναι γκρι μαλλιά, αλλά μαλλιά χωρίς χρώμα.

Οι τρίχες γίνονται πιο λεπτές

Άλλη μία αλλαγή που συμβαίνει στα μαλλιά μας είναι στην ποιότητα της τρίχας. Στην αρχή μειώνεται η πυκνότητα των μαλλιών και στη συνέχεια οι τρίχες βγαίνουν πιο λεπτές και ίσως αδύναμες.

Χάνουν την ένταση και τον όγκο τους

Αυτό σχετίζεται άμεσα με το γεγονός πως οι τρίχες λεπταίνουν. Έτσι μειώνεται ο όγκος και η πυκνότητα των μαλλιών, τόσο κατά μήκος όσο και στο κεφάλι μας.

Σπάνε πιο εύκολα από ό,τι παλαιότερα

Η έλλειψη πρωτεΐνης, που προαναφέραμε, δεν επηρεάζει μόνο το χρώμα των μαλλιών μας αλλά και το πόσο δυνατή ή όχι είναι η τρίχα. Αυτή η έλλειψη κάνει τα μαλλιά μας αδύναμα και λιγότερο ελαστικά. Ακριβώς αυτή η αιτία προκαλεί και το σπάσιμο της τρίχας ή τη γνωστή σε όλες μας «ψαλίδα».

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μακρύνουν

Όσο περισσότερα χρόνια περνούν τόσο τα μαλλιά μας περνάνε σε μία νέα εποχή χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει πως δεν μακραίνουν γρήγορα όσο στο παρελθόν. Αυτό μάλιστα δεν οφείλεται τόσο στις ρίζες των μαλλιών μας όσο στο κρανίο μας.

Είναι αφυδατωμένα

Όταν τα χρόνια περνούν, τα μαλλιά μας δείχνουν περισσότερο αφυδατωμένα και λιγότερο ζωντανά κάτι που οφείλεται στο ό,τι λεπταίνει η τρίχα. Φυσικά, τα εργαλεία styling δεν βοηθά πολύ την κατάσταση, καθώς αφυδατώνουν περισσότερο την τρίχα και την κάνουν να σκάει πολύ πιο εύκολα.