Ποια τα οφέλη ενός foundation με SPF και πότε να το εφαρμόζουμε
foundation με SPF: είναι αρκετό;
Credit: @kensnation / Instagram

Foundation με SPF: Τι οφέλη παρέχει στο δέρμα; Τελικά χαρίζει επαρκή αντηλιακή προστασία ή όχι;

Ξεκινάμε από τον βασικό κανόνα: Δυστυχώς η χρήση ενός foundation με SPF δεν πρέπει να αντικαθιστά το κανονικό σας αντηλιακό. Αναγνωρίζουμε ότι το αντηλιακό μπορεί να μοιάζει σαν ένα επιπλέον βήμα, αλλά οι δερματολόγοι δεν σταματούν να τονίζουν τη σημασία της χρήσης του. Αν, ωστόσο, ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε κάποιο makeup που μπορεί να ενισχύσει το κανονικό σας αντηλιακό, τότε διαβάστε τα παρακάτω.

Τι οφέλη παρέχει ένα foundation με SPF στην επιδερμίδα;

Τα foundations με SPF προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα αντηλιακής προστασίας. Εφόσον λοιπόν έχετε εφαρμόσει αντηλιακό στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, τότε μπορείτε να συνεχίσετε με την εφαρμογή του foundation και του concealer με SPF, καθώς αυτές οι συνθέσεις προσθέτουν ακόμα περισσότερη προστασία. Ωστόσο, το αντηλιακό πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής σας ρουτίνας περιποίησης. Μετά μπορείτε να εφαρμόσετε το foundation με SPF.

Προσφέρει το makeup με SPF επαρκή αντηλιακή προστασία;

Εν συντομία, όχι. Παρόλο που το foundation με SPF προσφέρει προστασία, τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια δεν αρκεί. Η πρώτη εφαρμογή αντηλιακού είναι η πιο σημαντική. Εφαρμόζετε την κατάλληλη ποσότητα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, που αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι τσαγιού (ποσότητα που δεν θα εφαρμόζατε με το foundation με SPF).

Συνοψίζοντας, είναι καλό να έχετε ένα foundation που περιέχει SPF, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κανονικό σας αντηλιακό κάτω από το foundation για να είναι σίγουρο ότι έχετε επαρκή προστασία.

Extra tip: Αν είστε έξω στον ήλιο και χρειάζεται να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ φοράτε μακιγιάζ, τότε ένα αντηλιακό σπρέι με SPF ή ένα setting spray με SPF είναι πολύ βολικό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα