Ποια είναι η σωστή ποσότητα των προϊόντων skincare που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο;

Καθαρισμός, ορός, ενυδατική, κρέμα ματιών, έλαια… Η κάθε ρουτίνα skincare αποτελείται από πολλά και διαφορετικά προϊόντα, ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη της κάθε επιδερμίδας. Τα προϊόντα μπορεί να εναλλάσσονται, αυτό που παραμένει όμως σταθερό είναι οι ποσότητες που εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας, για τις οποίες καμιά φορά δεν είμαστε πολύ σίγουρες.

Άλλοτε μπορεί να θεωρούμε πως χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα κι άλλοτε πολύ λίγη. Ποια είναι η σωστή και ιδανική ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιούμε από κάθε προϊόν;

Μια συμβουλή μόνο εδώ! Όσο περισσότερο προϊόν δεν σημαίνει και καλύτερο αποτέλεσμα.

Καθαριστικό

Η δουλειά του καθαριστικού είναι βασική. Πέρα από την αφαίρεση του μακιγιάζ, απομακρύνει ρύπους, ακαθαρσίες και σμήγμα. Η υπερβολική ωστόσο χρήση του ενδέχεται να στεγνώσει την επιδερμίδα, καθώς αφαιρεί και πολλά από τα φυσικά έλαια. Είτε επιλέγετε ένα καθαριστικό σε μορφή τζελ, balm ή κρέμας η σωστή ποσότητα είναι ίση με ένα νόμισμα των 50 λεπτών.

Ορός

Οι οροί που χρησιμοποιούμε μπορεί να ποικίλουν ως προς τα συστατικά και τα αποτελέσματά τους, όμως σίγουρα δεν αλλάζει η ποσότητά του. Καθώς οι οροί είναι εξαιρετικά ισχυροί, η ποσότητα τους δεν πρέπει να ξεπερνά το μέγεθος ενός νομίσματος των 20 λεπτών.

Αντηλιακό

Η εφαρμογή επαρκούς ποσότητας SPF είναι σημαντική, καθώς οι επιβλαβείς ακτίνες μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμες βλάβες από τον ήλιο και πρόωρη γήρανση. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως τείνουν να χρησιμοποιούν πολύ λίγο. Ωστόσο η σωστή ποσότητα είναι ίση με μία κουταλιά του γλυκού και καλύπτει πρόσωπο -αυτιά- αλλά και λαιμό!

Κρέμα ματιών

Οι κρέμες ματιών είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και χρειάζεστε λίγη ποσότητα προκειμένου να καλύψετε την τόσο ευαίσθητη περιοχή. Υπολογίστε περίπου ποσότητα ίση με αυτή ενός δίλεπτου του ευρώ και για τα δύο μάτια.

Ενυδατική κρέμα

Η ενυδάτωση είναι βασική όλο το χρόνο, είτε τους πιο ζεστούς μήνες είτε τους πιο κρύους και επιβάλλεται για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Οι ενυδατικές μπορούν να ανακουφίσουν την ξηρή επιδερμίδα όμως σε υπερβολική ποσότητα ενδέχεται να φράξουν τους πόρους και να αφήσουν ένα λιπαρό φιλμ. Η ιδανική ποσότητα για την ενυδατική είναι ίση με το μέγεθος ενός νομίσματος του ευρώ και καλύπτει πρόσωπο και λαιμό.

Εις το επανιδείν!