Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσεις μετά από ξενύχτι

Γιορτές. Σημαίνουν πολλά πράγματα για εμάς. Λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Δώρα και βόλτες με φίλους. Τραπέζια και λιχουδιές. Parties και αλκοόλ. Αυτά είναι περίπου όσα κάνουμε όλες μας αυτές τις ημέρες. Και κυρίως διασκεδάζουμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς όμως. Όσο διασκεδαστικό και να είναι ένα party και ένα δροσερό cocktail, τι γίνεται με την επιδερμίδα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το αλκόολ και το ξενύχτι είναι ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας μας, καθώς την κάνει να μοιάζει αφυδατωμένη και θαμπή.

Ευτυχώς για εμάς υπάρχει τρόπος να σώσεις -όπως και εμείς- την κατάσταση και να επαναφέρεις την επιδερμίδα σου ώστε να μοιάζει λαμπερή και υγιής.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Δεν πρέπει να παραλείψεις ποτέ το ντεμακιγιάζ

Όσο κουρασμένη και αν είσαι όταν επιστρέψεις από το πάρτι όσο και να νυστάζεις, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμηθείς με το μακιγιάζ. Αφαίρεσε και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπο σου με μία λοσιόν και βεβαιώσου πως το έχεις αφαιρέσει στην εντέλεια.

Καθάρισε την επιδερμίδα σου

Το αλκόολ είναι από πάντα ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας σου, καθώς το αφυδατώνει και φράζει τους πόρους. Έτσι, αφού είσαι σίγουρη πως έχεις αφαιρέσει κάθε ίχνος μακιγιάζ, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό προσώπου.

Εφάρμοσε μία μάσκα νυκτός και άφησε τη να δράσει όσο εσύ κοιμάσαι

Το ξέρω πως θέλεις να πας το γρηγορότερο για ύπνο, έτσι μία μάσκα ύπνου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να φτάσεις στο κρεβάτι σου γρήγορα. Εφάρμοσε λοιπόν στην επιδερμίδα σου μία μάσκα νυκτός και άφησε τη να δράσει όσο εσύ απολαμβάνεις την ξεκούραση σου. Το πρωί, η επιδερμίδα σου θα είναι λαμπερή και ενυδατωμένη.

Ενυδάτωση

Τι χρειάζεται να κάνεις; Νερό, νερό, νερό. Αμέσως μόλις βρεθείς το σπίτι σου αλλά και λίγο πριν τον ύπνο, προσπάθησε να πιείς όσο περισσότερο νερό μπορείς. Το αλκόολ αφυδατώνει όσο τίποτα την επιδερμίδα σου, ενώ και όσο κοιμάσαι δεν ενυδατώνεσαι. Συνεπώς, πιές όσο περισσότερο μπορείς.

Την επόμενη ημέρα

Εάν έχεις ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα, τότε συγχαρητήρια. Ωστόσο, μετά από αυτά είναι καλό να κοιμηθείς όσο περισσότερο μπορείς ώστε να ανακάμψει η επιδερμίδα σου. Την επόμενη ημέρα όμως έχεις και άλλες υποχρεώσεις. Εφάρμοσε στην επιδερμίδα σου ένα serum ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου, πιες ξανά πολύ, πολύ νερό αλλά και ροφήματα όπως πράσινο τσάι ή νερό με λεμόνι. Περιέχουν ηλεκτρολύτες, έτσι αποτοξινώνουν την επιδερμίδα σου και την κάνουν να μοιάζει και πάλι λαμπερή.