Πεντικιούρ χωρίς νερό: Οι λόγοι για να το προτιμήσουμε
Πεντικιούρ χωρίς νερό
Credit: Unsplash

Τι είναι το πεντικιούρ χωρίς νερό και ποια τα πλεονεκτήματά του;

Υπάρχει μια νέα τάση που ακούμε τελευταία και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μας. Το πεντικιούρ χωρίς νερό. Η νέα αυτή προσέγγιση θεωρητικά είναι πιο υγιεινή και καλύτερη για τα νύχια.

Τι είναι το πεντικιούρ χωρίς νερό

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η διαδικασία, που αποκαλείται και “ξηρό πεντικιούρ,” είναι περιποίηση ποδιών χωρίς νερό. Δηλαδή η διαδικασία περιλαμβάνει τα ίδια βήματα με ένα κανονικό πεντικιούρ — κόψιμο των νυχιών, λιμάρισμα, τρίψιμο των ποδιών κλπ. Αλλά παραλείπει τη λεκάνη με το νερό όπου βυθίζετε τα πόδια σας στην αρχή.

Ποια είναι τα οφέλη του πεντικιούρ χωρίς νερό;

Πρώτον, η διαδικασία θεωρητικά είναι πιο υγιεινή, γιατί παραλείπει το στάδιο της λεκάνης όπου πολλοί άλλοι έχουν τοποθετήσει τα πόδια τους. Αφαιρώντας τη λεκάνη από την εξίσωση, αποφεύγετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από μια λοίμωξη που μεταδίδεται μέσω του νερού, όπως ένα εξάνθημα ή μυκητίαση.

Επιπλέον, ακόμη και αν το nail salon απολυμαίνει σχολαστικά τη λεκάνη, τα πόδια σας δεν θα έρθουν σε επαφή με τα σκληρά χημικά που χρησιμοποιεί για τον καθαρισμό της λεκάνης.

Το πεντικιούρ χωρίς νερό μπορεί επίσης να είναι καλύτερο για τη μακροζωία του πεντικιούρ σας. Κι αυτό γιατί το νερό αφυδατώνει τα νύχια, κάτι που οδηγεί σε γρηγορότερο ξεφλούδισμα του βερνικιού. Για την ακρίβεια, η πλάκα του νυχιού είναι πορώδης επομένως απορροφά νερό ενώ μουλιάζει. Έτσι όταν εφαρμόζετε το βερνίκι στο νύχι, πιθανόν να μην προσκολληθεί τόσο καλά και ίσως ξεφλουδίσει πιο εύκολα όταν το νύχι στεγνώσει και επανέλθει στην κανονική του κατάσταση.

Τα μειονεκτήματα του πεντικιούρ χωρίς νερό

Δεν υπάρχουν πραγματικά μειονεκτήματα στο πεντικιούρ χωρίς νερό, εκτός και αν έχετε πολύ ξηρό, σκασμένο δέρμα ή έχετε κάλους ή έκζεμα. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να μουλιάζετε τα πόδια σας.

Πώς να κάνετε πεντικιούρ χωρίς νερό στο σπίτι

  • Πριν ξεκινήσετε αφαιρέστε το προηγούμενο βερνίκι νυχιών. Καλό είναι να κόψετε τα νύχια και να τα λιμάρετε απαλά στο επιθυμητό σχήμα, παράλληλα με το δάκτυλο.
  • Στη συνέχεια, για να βοηθήσετε το βερνίκι να εφαρμόσει καλά και να παρατείνετε τη διάρκειά του, κάντε λεία την επιφάνεια του νυχιού με  ένα buffer. Το ‘κλειδί’ είναι να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια μια ενυδατική θεραπεία για τα επωνύχια.
  • Επόμενο βήμα είναι η ράσπα ποδιών, ένα απολεπιστικό και μια κρέμα ποδιών για να κάνετε τα πέλματα απαλά και λεία.
  • Τέλος, για το βάψιμο των νυχιών, εφαρμόζετε ένα primer νυχιών, μια βάση και το παραδοσιακό βερνίκι στο επιθυμητό χρώμα. Αφού στεγνώσει το βερνίκι, ολοκληρώστε με ένα top coat. Όπως συνήθως δηλαδή.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα