Πέντε βήματα για να καθαρίσετε σωστά (και εύκολα) τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Photo by Freestocks

Τα πινέλα μακιγιάζ (και τα makeup sponges – γνωστά κι ως σφουγγαράκια) είναι απαραίτητα εργαλεία για σωστό και εύκολο μακιγιάζ. Είναι όμως πολύ βασικό να καθαρίζονται τακτικά (κάποια ακόμα μετά και από κάθε χρήση) καθώς θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν εστίες μικροβίων!

Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα πινέλα σας καθημερινά, αλλά το έχετε εκτεθειμένο (πχ. σε ένα συρτάρι) χωρίς θήκη και πάλι ο καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν τη χρήση. Ο τρόπος όμως που καθαρίζουμε τα πινέλα μας έχει σημασία προκειμένου και να απολυμανθούν σωστά, αλλά και να διατηρηθούν περισσότερο.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη (αλλά και η πιο εύκολη) μέθοδος για τον καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Κάθε πινέλο το οποίο χρησιμοποιούμε με υγρό ή κρεμώδες προϊόν πρέπει απαραίτητα να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση. Τα υπόλοιπα πινέλα ιδανικά πρέπει να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα!

Για τον εβδομαδιαίο καθαρισμό των πινέλων, υπάρχουν 5 βασικά βήματα που θα κάνουν τη ζωή σας πολύ εύκολη.

Βήμα 1

Γεμίστε ένα μικρό μπολ με χλιαρό νερό.

Βήμα 2

Μέσα στο μπολ ρίξτε μία κουταλιά της σούπας από το αγαπημένο σας καθαριστικό προσώπου ή από ένα ήπιο βρεφικό σαμπουάν και ανακατέψτε.

Βήμα 3

Βουτήξτε ένα ένα τα πινέλα στο μπολ μέχρι να βραχεί όλη η κεφαλή, αλλά πάντα με φορά προς τα κάτω για να μην εισχωρήσει το νερό στο λαιμό (τη λαβή) του πινέλου. Τρίψτε ελαφρά την κεφαλή του πινέλου στην παλάμη σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα γάντι σιλικόνης με πτυχώσεις) μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.

Βήμα 4

Ξεπλύνετε με άφθονο νερό προκειμένου να φύγουν τυχόν υπολείμματα προϊόντος ή σαπουνιού.

Βήμα 5

Αφαιρέστε το πολύ νερό σε μία πετσέτα σκουπίζοντας προσεκτικά τις τρίχες του πινέλου, χωρίς δύναμη και χωρίς πίεση και αφού τους ξαναδώσετε το σχήμα τους (ενώ είναι νωπά) αφήστε να στεγνώσουν φυσικά. Ιδανική θέση είναι ή οριζόντια στην πετσέτα, ή κάθετα αλλά πάντα με την  κεφαλή προς τα κάτω για να φύγει το νερό.

Να θυμάστε πως το πιο βασικό (για ακόμη μία φορά), αφού τελειώσετε τον καθαρισμό των πινέλων σας είναι να τους δώσετε και πάλι το σχήμα τους αλλά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, καθώς έτσι εξασφαλίζετε πως οι τρίχες του πινέλου δεν θα φθαρούν.

Εις το επανιδείν!