Πέντε tips & tricks που θα κάνουν το concealer σας ακόμα πιο αποτελεσματικό

Pixelformula

Έχει συμβεί σε όλες μας: ξυπνάμε το πρωί και οι μαύροι κύκλοι «κάνουν πάρτι» κάτω από τα μάτια μας ή ένα σπυράκι αποφάσισε εν μία νυκτί να κάνει την εμφάνισή του και να εγκατασταθεί στο μάγουλο/πηγούνι/μέτωπο μας. Όσο κι να θα θέλαμε να εξαφανιστούν μαγικά και να μην επιστρέψουν ποτέ, αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Το «πρόβλημα» όμως μπορεί να καλυφθεί τόσο αποτελεσματικά, που θα είναι σαν να μην υπάρχει.

Τα παρακάτω tips & tricks με το concealer θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό!

#01 Χρησιμοποιήστε πινέλο

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο όταν καλύπτετε κοκκινίλες. Με αυτό τον τρόπο δεν ερεθίζετε την περιοχή περισσότερο και η κοκκινίλα δεν γίνεται εντονότερη. Αν το κάνετε με τα δάχτυλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταμποναριστές κινήσεις που όμως μπορεί να ερεθίσουν περισσότερο την περιοχή. Το μαλακό πινέλο είναι το καλύτερο.

#02 Ενυδατώστε

Ενυδατώστε πριν βάλετε concealer, αλλά περιμένετε να απορροφηθεί καλά η κρέμα. Άμα περάσετε το concealer σε ενυδατωμένη επιδερμίδα τότε το αποτέλεσμα θα είναι σαφέστατα πιο φυσικό και το blending θα γίνει παιχνίδι. Φροντίστε μόνο να έχει απορροφήσει το δέρμα σας καλά την κρέμα για να μην διασπάσει τη φόρμουλα του concealer σας.

#03 Βάλτε concealer πριν το foundation

Βάλτε concealer πριν το foundation, αλλά και μετά. Βάζοντας το concealer πρώτο επιτρέπετε στο foundation να εξομαλύνει τελείως το χρώμα σας. Βάζοντας και λίγο μετά εξασφαλίζετε πως το καμουφλάζ σας θα είναι απόλυτο.

#04 Μην ξεχάσετε την πούδρα

Κλειδώστε το με πούδρα. Βάζοντας λίγη πούδρα πάνω από τις περιοχές που έχετε καμουφλάρει, κλειδώνετε το προϊόν στη θέση του και εξασφαλίζετε κάλυψη πολύ μακράς διάρκειας. Δεν χρειάζεται πολύ, μόνο λίγη πούδρα αρκεί.

#05 Βρείτε το σωστό χρώμα

Βρείτε το σωστό χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι πράσινο, κόκκινο ή και μπλε. Αυτά είναι τα λεγόμενα color correctors Και λειτουργούν καλυπτικά όταν έχετε δυσχρωμίες ή πολύ έντονους κύκλους. Μην τα φοβηθείτε, ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών στα καταστήματα για να βρείτε το δικό σας χρώμα και για το θεό μείνετε μακριά από το πολύ ανοιχτόχρωμο concealer που δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να κάνει το πρόβλημά σας εντονότερο.