Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα το νέο έτος

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στην αγορά χιλιάδες μέθοδοι και προϊόντα που υπόσχονται ότι θεραπεύουν την κυτταρίτιδα, πολύ λίγα από αυτά έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κατ’ αρχήν πρέπει να αντιληφθούμε ότι η θεραπεία της κυτταρίτιδας πρέπει να έχει τη μορφή μιας συστηματικής, «ολιστικής» προσέγγισης. Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν κυτταρίτιδα είναι πολλές και καθεμία από αυτές απαιτεί συγκεκριμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Όταν πάλι η κυτταρίτιδα έχει ήδη εγκατασταθεί, πέρα από το πρωταρχικό αίτιο, παρουσιάζονται και δευτερεύοντες μηχανισμοί οι οποίοι περιπλέκουν και σχεδόν πάντα επιδεινώνουν το πρόβλημα. Έτσι η θεραπεία της κυτταρίτιδας, πέρα από την αντιμετώπιση της πρωτογενούς αιτίας, πρέπει να περιλαμβάνει και την καταπολέμηση των δευτερογενών προβλημάτων τα οποία υπεισέρχονται στη διαμόρφωση και στην εξέλιξη του όλου φαινομένου.

Επιπλέον, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οποιαδήποτε θεραπευτική παρέμβαση απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα για να αποδώσει καρπούς. Επειδή ο ιστός της κυτταρίτιδας έχει πολύ περιορισμένη αιματική παροχή, η διαδικασία επούλωσης και αποθεραπείας αργεί να ξεκινήσει και γίνεται µε σχετικά βραδείς ρυθμούς. Για να επιτύχει η θεραπεία της κυτταρίτιδας, πρέπει να επιτύχουμε µία πλήρη αλλαγή της κυτταρικής δομής του σώματος μέσω ενεργοποίησης των επουλωτικών του µμηχανισμών. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί χρόνο και τόσο ο ασθενής όσο και ο θεραπευτής πρέπει να είναι οπλισμένοι µε υπομονή. Τέλος η κυτταρίτιδα μπορεί να έχει εγκατασταθεί πριν από πολλά χρόνια (πολλές φορές πάνω από είκοσι) και να έχουν προηγηθεί αποτυχημένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, πράγμα που δυσκολεύει και κάνει ακόμα πιο χρονοβόρα την όλη θεραπευτική διαδικασία.

Επειδή η κυτταρίτιδα καταλαμβάνει μια µμεγάλη περιοχή του σώματος, κάθε χιλιοστό προσβεβλημένου ιστού πρέπει να θεραπευτεί, πράγμα που επίσης απαιτεί παρατεταμένη και επίπονη προσπάθεια.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλά από τα θεραπευτικά μέσα έχουν και προληπτική δράση τόσο στην εμφάνιση όσο και στην περαιτέρω επιδείνωση της κυτταρίτιδας. Δεδομένου ότι η τελευταία προσβάλλει το 95% των γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους, η προληπτική εφαρμογή τω θεραπευτικών για την κυτταρίτιδα µέτρων αποκτά τεράστια σημασία!

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες την Dr.  Konstantina Papaioannou

Aesthetic Medicine – PhD Laser Specialist

medilaserclinic.gr

Πεδίoν Άρεως Πατησίων 58 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, Αθήνα

Λεωφ. Κηφισίας και Ιωνίας 15, Κηφισιά

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 82 54 850 – 210 82 54 852

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψαμε το πιο «παιχνιδιάρικο» άρωμα που θα σας βάλει στο κλίμα των γιορτών

Τι μυστικά έχει μάθει η Κατερίνα Γερονικολού από τους makeup artists;

Hooded Eyes: Βρήκαμε τα καλύτερα tutorials για «κρυμμένα» άνω βλέφαρα

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram