Οδοντόκρεμα στα σπυράκια: Κάνει «δουλειά» ή πρόκειται για μύθο;

Χτυπάει το ξυπνητήρι, σηκώνεστε, πηγαίνετε στο μπάνιο για πλύσιμο προσώπου/δοντιών και εκεί σας βρίσκει το σοκ. Ένα τεράστιο σπυράκι έχει εγκατασταθεί μέσα στη νύχτα στο μέτωπο/πιγούνι/μάγουλο σας και τώρα δεν ξέρετε τι να κάνετε για να το εξαφανίσετε.

Μία από αυτές τις λύσεις που όλοι γνωρίζουμε από παιδιά είναι η οδοντόκρεμα, ένα tip για το οποίο οι γνώμες διίστανται. Εμείς πιστεύουμε στις ιδιότητες της οδοντόκρεμας ενάντια στα σπυράκια και υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι μπορεί όντως να βοηθήσει, όμως ρωτήσαμε και ειδικούς για να τεκμηριώσουμε την άποψή μας.

Τα συστατικά που περιέχουν πολλές οδοντόκρεμες (μενθόλη, hydrogen peroxide, μαγειρική σόδα, αλκοόλ κλπ) είναι τα συστατικά που περιέχουν και οι θεραπείες για την ακμή. Ωστόσο, όπως δεν κάνουν όλες οι θεραπείες για την ακμή, έτσι δεν κάνει και η οδοντόκρεμα για όλους και σίγουρα όχι οποιαδήποτε οδοντόκρεμα. Οι ειδικοί μας είπαν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί οδοντόκρεμα στα σπυράκια αρκεί να είναι λευκή (όχι τζελ), να μην είναι λευκαντική και να μην έχει χρώμα, αλλά φυσικά αυτή είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης, καθώς εκτός από το να ξηραίνει το σπυράκι, ερεθίζει και το δέρμα.

Με λίγα λόγια: καλύτερα προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα για την ακμή και μείνετε μακριά από την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα δόντια σας.

[ap-read-more post=”628991″]

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα