Ο σωστός και ο λάθος τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών

Αν έχετε στο μπάνιο σας όλα τα βασικά προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά στη ρουτίνα της περιποίησής σας, τότε η κρέμα ματιών δεν είναι μία άγνωστη για εσάς λέξη. Παρόλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιείτε χρόνια τώρα κρέμες ματιών, αλλά.. να τις χρησιμοποιείτε λάθος.

Οι κρέμες ματιών αναφέρονται σε προβλήματα μαύρων κύκλων, χαλάρωσης σε σακούλες και ρυτίδες και φυσικά νομίζουμε πως τα προβλήματα αυτά υπάρχουν μόνο κάτω από τα μάτια και στο «πόδι της χήνας» (τη γωνία του ματιού). Βέβαια οι κρέμες ματιών γράφουν επάνω τους «Για την περιοχή των ματιών» και αυτό περιλαμβάνει όλο το μάτι με εξαίρεση το άνω βλέφαρο για ευνόητους λόγους. Μέσα στην περιοχή των ματιών είναι και τα φρύδια και το άνω μέρος των ζυγωματικών κι εκεί γίνεται η λάθος ή καθόλου εφαρμογή.

Όπως ξέρετε, την κρέμα ματιών την εφαρμόζουμε με πολύ απαλές, ταμποναριστές κινήσεις με το τέταρτο δάχτυλό μας και ενίοτε κάνουμε μασάζ με όλα τα δάχτυλα. Από πού ξεκινάμε όμως; Από την εσωτερική, κάτω γωνία του φρυδιού και κινούμαστε προς τα έξω, φτάνοντας στο «πόδι της χήνας», συνεχίζοντας στο άνω μέρος των ζυγωματικών, περνώντας στο κάτω μέρος του ματιού και τέλος στην εσωτερική γωνία. Αν κι εσείς, όπως εμείς ξεκινούσατε από το «πόδι της χήνας», επιμένατε εκεί σαν να μην υπάρχει αύριο και συνεχίζατε για λίγο κάτω από τα μάτια… κάνατε λάθος!

Ο παραπάνω τρόπος είναι ο σωστός και αν τον εφαρμόσετε θα δείτε τεράστια διαφορά άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα γιατί… Newsflash! Το άνω μέρος του ματιού κάτω από τα φρύδια υποκύπτει στο νόμο της βαρύτητας καθώς περνούν τα χρόνια. Δεν το είχατε σκεφτεί έτσι ε;

[ap-read-more post=”628991″]

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα