Ο make up artist της Gwyneth Paltrow δίνει τις πιο χρήσιμες συμβουλές για γυναίκες 40+

Instagram@gwynethpaltrow

Η ζωή μίας γυναίκας από την ηλικία των 40 και μετά είναι πολύ καλύτερη από ό,τι πιστεύουμε. Γνωρίζεις πλέον τι θέλεις και τι όχι, τι σου ταιριάζει και τι όχι, ενώ έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες που μπορεί να είχες σε μικρότερη ηλικία.

Όσον αφορά στην επιδερμίδα σου όμως, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα. Όσο περισσότερος χρόνος περνά τόσο περισσότερο πρέπει να προσέχεις την επιδερμίδα σου, να τη φροντίζεις και το ακόμα πιο βασικό να της προσφέρεις ακριβώς ό,τι χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες της. Και κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα καθώς οι περισσότερες γυναίκες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες τεχνικές με εκείνες που χρησιμοποιούσαν πριν χρόνια. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει εάν θέλεις το αποτέλεσμα τόσο στο μακιγιάζ όσο και στην υγεία και όψη της επιδερμίδας σου να είναι εντυπωσιακό.

Ευτυχώς για εσένα και για όλες μας υπάρχει τρόπος για να πετύχεις τον στόχο σου, αρκεί να ακολουθήσεις τα tips επαγγελματιών. Σε αυτή την περίπτωση είναι ο make up artist της Gwyneth Paltrow, Jamie Greenberg ο οποίος επιμελείται το μακιγιάζ της τα τελευταία χρόνια.

Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν σύμφωνα με τον Jamie;

Μην ξεχνάς την skincare ρουτίνα σου

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα ωραίο μακιγιάζ, το οποίο τονίζει τα δυνατά σου σημεία και σε κάνει να φαίνεται ακόμα πιο όμορφη, βασική προϋπόθεση είναι να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει να έχεις κάνει έναν πολύ καλό καθαρισμό και να την έχεις ενυδατώσει. Σύμφωνα με τον Jamie πολλές γυναίκες δεν πίνουν αρκετό καιρό και δεν ενυδατώνουν σχεδόν καθόλου την επιδερμίδα τους. Η αφυδάτωση κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που μπορεί να έχεις να φαίνονται ή ακόμα περισσότερο να φαίνονται πιο έντονα από ό,τι θα φαίνονταν εάν είχες φροντίσει να ενυδατωθείς. Έτσι, η πρώτη χρυσή συμβουλή είναι ενυδάτωση και skincare.

Δεν απλώνεις σωστά το foundation

Αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις εάν θέλεις το μακιγιάζ σου να μοιάζει όσο φυσικό γίνεται. Αυτό δεν θα συμβεί όμως εάν δεν εφαρμόσεις σωστά το foundation στην επιδερμίδα σου. Για να πετύχεις τον στόχο σου λοιπόν μην απλώνεις το foundation με τα χέρια σου, αλλά επένδυσε σε ένα πινέλο. Η διαφορά θα είναι αμέσως εμφανής.

Κάνεις το ίδιο μακιγιάζ εδώ και πολλά χρόνια

Οκ, μπορεί να έχεις βρει ποιο είναι το μακιγιάζ που σου ταιριάζει περισσότερο και τονίζει τα πιο όμορφα σημεία του προσώπου σου, αυτό όμως δεν θα πρέπει να σε περιορίζει. Μπορεί παλαιότερα να σε κολάκευε εάν τόνιζες τα μάτια σου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ισχύει τώρα που έχεις μεγαλώσει. Τώρα μπορεί να είναι καλύτερο να τονίζεις τα χείλη ή τα ζυγωματικά σου και να μοιάζεις πιο όμορφη από ποτέ. Θα πρέπει λοιπόν να κάνεις αρκετές δοκιμές μέχρι να καταλήξεις στο τι σου ταιριάζει σε αυτή τη φάση της ζωής σου.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Δεν μπορείς να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούσες όταν ήσουν 20. Πλέον χρειάζεσαι ενυδατική, κρέμα ημέρας και νύχτας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου. Συνεπώς μάλλον πρέπει να ανανεώσεις το νεσεσέρ σου.

Δες επίσης τις κρέμες νυκτός που κάνουν θαύματα όσο εσύ κοιμάσαι: