Ο κομμωτής Ιωάννης Φουρλιάς αποκαλύπτει χρήσιμα tips για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το ήλιο

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να είναι μία ανάσα μακριά μας, όλες οι γυναίκες προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να αποκτήσουμε τα απαραίτητα προϊόντα για την παραλία. Εκτός από την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο όμως χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές και με τα μαλλιά μας.

Ο κομμωτής Ιωάννης Φουρλιάς μας προσφέρει τις καλύτερες συμβουλές για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας και να τα διατηρήσουμε λαμπερά και υγιή.

Αντηλιακό μαλλιών

Φρόντισε τα μαλλιά στη θάλασσα και στον ήλιο με τον ίδιο τρόπο που προσέχεις την επιδερμίδα σου, καθώς ταλαιπωρούνται πολύ από την ηλιακή ακτινοβολία. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς αντηλιακά μαλλιών πριν τα εκθέσεις στον ήλιο. Επίλεξε ανάμεσα σε spray, λάδι, gel και άπλωσε το προϊόν στα μαλλιά.

Styling

Επίσης ένα μαντίλι ή ένα καπέλο θα τα προστατέψουν από τον καυτό ήλιο. Tips: Στην παραλία να τα ψεκάζεις συχνά με spray αντηλιακής προστασίας.

Νερό

Λίγο πριν βουτήξεις στη θάλασσα ή στην πισίνα, βρέξε τα μαλλιά σου με νερό βρύσης. Έτσι, θα ταλαιπωρηθούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο. Να ψεκάσεις το αντηλιακό στα μαλλιά στη θάλασσα μετά το μπάνιο αφού τα ξεπλύνεις και πάλι με το νερό της βρύσης και μετά να τα σκουπίσεις απαλά με την πετσέτα. Μπορείς εναλλακτικά να έχεις ένα μπουκάλι με νερό μαζί σου.

Όχι βούρτσισμα

Μη βουρτσίζεις ποτέ τα μαλλιά ενώ είναι βρεγμένα. Χτένισε τα με χτένα με αραιά δόντια, για να μειώσεις τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας. Στη συνέχεια  φόρεσε το μαντήλι σου ή πλέξε πλεξούδες.

Extra tip

Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αφυδατωμένα, καλό είναι πριν από το αντηλιακό spray να απλώσεις από τη μέση μέχρι τις άκρες ένα απαλό conditioner για βαθιά ενυδάτωση και προστασία.