Ο Φρέντυ Καλοµπράτσος αναλύει τα λάθη των γυναικών στο μακιγιάζ

O Φρέντυ Καλομπράτσος είναι από τους πιο δημοφιλείς και καταξιωμένους makeup artists του χώρου της μόδας και της ομορφιάς. Από το 1991 που ξεκίνησε να εργάζεται στην Ελλάδα ως Hair Stylist και Makeup Artist μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εργαστεί σε editorial μόδας, επιδείξεις στις διεθνείς Εβδομάδες Μόδας, καμπάνιες με όλα σχεδόν τα ελληνικά περιοδικά, αλλά και να κλείσει αποκλειστικά συμβόλαια με τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών ως Creative Director of Makeup Artistry. Το 2005 μάλιστα άνοιξε την δική του σχολή, την FREDDY MAKEUP STAGE, από όπου έχουν αποφοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα που εργάζονται σήμερα το χώρο του μακιγιάζ.

Με μία καριέρα δεκαετιών, είναι ο πλέον κατάλληλος να δώσει συμβουλές στις γυναίκες, ώστε να πετύχουν το πιο όμορφο και φυσικό μακιγιάζ.

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην beauty editor του περιοδικού μας για το τεύχος Αυγούστου.1

Χριστίνα Ζάρδα: Πότε συνειδητοποίησες ότι θες να ασχοληθείς µε το µακιγιάζ;

Φρέντυ Καλοµπράτσος: Ξεκίνησα σπουδάζοντας στον Vidal Sassoon στο Λονδίνο. Θέλοντας όµως να επεµβαίνω στο σύνολο και να έχω τον έλεγχο όλης της εικόνας, το µακιγιάζ µπήκε στη ζωή µου ως ανάγκη. Επιπλέον, τα συµβόλαια µε µεγάλα brands µακιγιάζ, όπως είναι η MAC Cosmetics, µε οδήγησαν στο να κάνω περισσότερο focus στο µακιγιάζ.

ΧΖ: Έχεις συµµετάσχει σε σόου κορυφαίων οίκων της παγκόσµιας βιοµηχανίας της µόδας, όπως Chloé, Marni, Roberto Cavalli, Lanvin. Πώς είναι να είσαι µέρος αυτών των επιδείξεων;

ΦΚ: Είναι η πιο δηµιουργική στιγµή για κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται µε αυτό που λέγεται «makeup και hairstyling». Εκεί γεννιούνται οι τάσεις που αργότερα κατακτούν τον κόσµο και διαµορφώνουν τη µόδα.

ΧΖ: Πόσο γρήγορα τελικά γεννιούνται και πεθαίνουν οι τάσεις αυτές;

ΦΚ: Για τους δηµιουργούς τους, πεθαίνουν τη στιγµή που τις παρουσιάζουν. Θυµάµαι χαρακτηριστικά όταν η Kate Moss εµφανίστηκε στην πρώτη σειρά στo σόου του Alexander McQueen και του έδειξε τη δηµιουργία του που είχε επιλέξει να φορέσει. Εκείνος κοίταξε το φόρεµα µε απογοήτευση και απέχθεια γιατί ήδη το θεωρούσε ξεπερασµένο.

ΧΖ: Ο makeup artist τι προσθέτει σε αυτή τη δηµιουργία;

Φκ: O makeup artist είναι ο αρχιτέκτων της δοµής του προσώπου. Με ένα φως και µια σκιά θα οδηγήσει σχήµατα και όγκους στο ιδεατό ή το επιθυµητό.

ΧΖ: Ποιες γυναίκες είναι για σένα beauty icons;

ΦΚ: Κάθε δεκαετία έχει ένα καινούριο πρότυπο. Μου αρέσουν οι γυναίκες µε έκφραση, αίσθηση και εκτόπισµα, όπως η Cate Blanchett ή η δική µας Έστερ Μαστρογιάννη.

ΧΖ: Τι πρέπει να αλλάξουν οι γυναίκες;

ΦΚ: Πρέπει να σταµατήσουν να χρησιµοποιούν λάθος τις γυαλάδες. Τις µπερδεύουν µε τη λιπαρότητα και τις τοποθετούν σε σηµεία που µια ζωή προσπαθούµε να κρατήσουµε µατ, όπως η µύτη, χαλώντας τη γλυπτική του προσώπου.

ΧΖ: Τι χρειάζεται κάθε γυναίκα;

ΦΚ: Χρειάζεται ένα καλό φως, όπως το YSL Touche Éclat, το σωστό primer –τον τελευταίο καιρό αγαπώ το Clarins– και ένα καλό αντιγηραντικό σέρουµ, σαν το Estée Lauder Advanced Night Repair.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram