Σας έχουμε 8 tips για υγιή και δυνατά νύχια

Η υγεία των νυχιών σας δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο συχνά κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ ή πόσο ενυδατώνετε τον οργανισμό σας. Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας βοηθούν στην απόκτηση νυχιών που δεν σπάνε και είναι υγιή. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο. Πόση ώρα αφιερώνετε κάθε μέρα στην φροντίδα των μαλλιών σας ή της επιδερμίδας σας; Η περιποίηση των νυχιών είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρα από αυτές τις δύο και δεν απαιτεί τόσα προϊόντα και τεχνικές.

Ενυδατώστε τα νύχια σας

Η ενυδάτωση των νυχιών σας είναι εξίσου σημαντική με την ενυδάτωση του προσώπου σας. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο όταν εφαρμόζετε την κρέμα χεριών για να περιποιηθείτε τα νύχια σας. Επίσης, μπορείτε να βρείτε σε πολλά καταστήματα ειδικά προϊόντα ενυδάτωσης νυχιών για περαιτέρω φροντίδα.

Αφήστε ήσυχα τα πετσάκια σας

Το να πειράζετε και να αφαιρείτε διαρκώς τα πετσάκια που βρίσκονται περιμετρικά των νυχιών σας δεν ευνοεί στην ενδυνάμωσή τους. Λειτουργούν σαν φυσική προστατευτική ασπίδα των νυχιών, για αυτό και η ενυδάτωσή τους με κάποια κρέμα ή έλαιο είναι απαραίτητη. Όταν μάλιστα τα πετσάκια είναι ξηρά ή τραυματισμένα, μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα θα δυναμώσουν και θα μακρύνουν τα νύχια σας.

Αποφύγετε τη συχνή επαφή τους με το νερό

Το ξέρουμε ότι είναι αδύνατον να μην έρχονται τα νύχια σας σε επαφή με το νερό, αλλά ακούστε μας. Όταν κάνετε διάφορες δουλειές του σπιτιού για παράδειγμα, πλένετε τα πιάτα, σφουγγαρίζετε κλπ., τα νύχια σας έρχονται σε επαφή με το νερό και ουσίες που μπορούν να τα φθείρουν. Έτσι, προτιμάτε να φοράτε γάντια όταν κάνετε εργασίες που υπάρχει πιθανότητα να έρθουν σε επαφή τα νύχια σας με το νερό. Επίσης, έχετε στο νου σας ότι τα νύχια απορροφούν 1000 φορές παραπάνω το νερό από ό,τι η επιδερμίδα και είναι εξαιρετικά ευαίσθητα τότε.

Φερθείτε τους όμορφα

Το να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για πρακτικές εργασίες, όπως να ανοίξετε ένα μεταλλικό κουτάκι αναψυκτικού, μπορεί να σας γλιτώνει χρόνο, αλλά κρατά πίσω τη διαδικασία ενδυνάμωσης των νυχιών σας. Όπως επίσης όταν αφαιρείτε το gel ή το ακρυλικό μανικιούρ σας, τα νύχια ταλαιπωρούνται τόσο πολύ, καθώς αφαιρείτε το επιφανειακό στρώμα τους και φθείρονται. Για αυτό φροντίστε να απευθύνεστε σε κάποιον ειδικό για μια τέτοια διεργασία και να προσέχετε πως χρησιμοποιείτε καθημερινά τα νύχια σας.

Φροντίστε τα νύχια σας όπως φροντίζετε τα μαλλιά σας

Τόσο τα νύχια όσο και τα μαλλιά σας περιέχουν κερατίνη και χρειάζονται αρκετή φροντίδα για να παραμείνουν υγιή. Τη φθορά που προκαλούν στα μαλλιά σας οι βαφές, τα χημικά σκευάσματα και η θερμότητα, προκαλούν στα νύχια το ακρυλικό, τα gel και η συχνή αφαίρεση των βερνικιών. Για αυτό προσπαθήστε να μένετε μακριά από αυτά όσο γίνεται και να ενυδατώνετε τα νύχια σας όσο περισσότερο γίνεται.

Αναθεωρείστε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Μια γυάλινη ή κρυστάλλινη λίμα νυχιών αντί για την κλασική, ένα ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν και η χρήση μιας βούρτσας νυχιών για να αφαιρείτε τους ρύπους που συσσωρεύονται εσωτερικά μπορούν να κάνουν θαύματα για τα νύχια σας. Μικρές αλλαγές που δίνουν σημαντικά αποτελέσματα.

Έχετε υπομονή με την ενδυνάμωση των νυχιών σας

Δεν υπάρχει προϊόν ή θεραπεία που να δυναμώνει τα νύχια από τη μια στιγμή στην άλλη. Υιοθετώντας τις παραπάνω συνήθειες κάνετε σημαντική πρόοδο και βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στα υγιή και δυνατά νύχια που επιθυμείτε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα