Παρανυχίδες: Τι φανερώνουν για την υγεία μας και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε;
Καθαρά νύχια
Credit: Matejanova/Instagram

Αποκωδικοποιώντας τα μυστικά που μπορεί να κρύβουν οι παρανυχίδες για την υγεία μας.

Στο πλαίσιο των τάσεων στο μανικιούρ, είναι απαραίτητο να προσέχουμε την εμφάνιση των νυχιών μας και όχι μόνο για λόγους αισθητικούς. Οι παρανυχίδες μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά των νυχιών μας. Επιπλέον, από την κατάστασή τους μπορούμε να καταλάβουμε πολλά σχετικά με την κατάσταση του οργανισμού μας. Τι κρύβουν λοιπόν, από πίσω τους και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε;

Τι μαρτυρά η εμφάνιση των παρανυχίδων για την υγεία μας;

Υγεία των νυχιών

Οι παρανυχίδες μπορεί να δείξουν την κατάσταση της υγείας των νυχιών. Αν είναι κοκκινωπές, αν έχουν φουσκώσει ή αν πονάνε, αυτό θα μπορούσε να υποδείξει μια λοίμωξη ή φλεγμονή.

Υγεία του δέρματος

Οι παρανυχίδες μπορούν να δείξουν προβλήματα υγείας του δέρματος γύρω από τα νύχια, όπως είναι η ψωρίαση ή τα εκζέματα.

Διατροφή

Οι αλλαγές στο σχήμα, το μέγεθος ή την εμφάνιση των παρανυχίδων ίσως υποδεικνύουν ανεπάρκεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας, όπως κάποιων βιταμινών ή σιδήρου.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα

Καλή υγιεινή

Καθαρίζουμε σχολαστικά τα χέρια μας και τα στεγνώνουμε μετά το πλύσιμο. Η καλή υγιεινή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων και φλεγμονών.

Φροντίδα νυχιών

Συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα τη φροντίδα των νυχιών. Αυτό μπορεί να σημαίνει την τακτική κοπή και το λιμάρισμα τους, τη χρήση ενυδατικής κρέμας και τον περιορισμό της χρήσης ουσιών όπως η αιθανόλη.

Αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων

Αν τα προβλήματα με τις παρανυχίδες είναι συνεχή ή σοβαρά, είναι σημαντικό να επισκεφθούμε έναν γιατρό ή έναν ειδικό δερματολόγο. Εκείνοι μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και να προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.

Υγιεινή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας των νυχιών και του δέρματος γενικότερα. Καλές πηγές θρεπτικών συστατικών για τα νύχια είναι τα φρούτα, λαχανικά, αυγά και ψάρια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα