Μύθοι και αλήθειες για το μανικιούρ

Το μανικιούρ είναι μια από τις απλές απολαύσεις. Και είτε πρόκειται για κομμωτήριο είτε για DIY εμπειρία, το μανικιούρ είναι πάντα χαλαρωτικό και τα τελικά αποτελέσματα είναι αναμφισβήτητα ικανοποιητικά. Ωστόσο, με τα χρόνια (ή δεκαετίες, μάλλον) μύθοι σχετικά με το τι είναι «ασφαλές» ή «καλό» για τα νύχια σας συνεχίζουν να εμφανίζονται, προκαλώντας κάποιες φορές δυσπιστία.

Έτσι αναζητήθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα και τέθηκαν στη Julie Kandalec, celebrity nail technician και ιδιοκτήτρια του Julie K. Nail Atelier – που μεταξύ άλλων έχει για πελάτισσες τη Mariah Carey και τη Viola Davis.

Οι λάμπες παράγουν επιβλαβείς UV ακτίνες

Μύθος

Ένας μύθος που αναπαράγεται συχνά είναι ότι η λάμπα του ημιμόνιμου μανικιούρ παράγει UV ακτινοβολία. «Η ποσότητα ακτινοβολίας είναι πολύ μικρή,» λέει η Kandalec, «είναι σαν να βγήκατε για 1 λεπτό έξω στον ήλιο χωρίς αντηλιακό».

Παρόλα αυτά, αν αυτό σαν αγχώνει, μπορείτε να βάλετε ειδικά γάντια ή αντηλιακό στα χέρια σας, πριν το μανικιούρ σας.

Τα πετσάκια που κόβονται, μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Αλήθεια

Αν σας αρέσουν τα καθαρά και κομμένα πετσάκια, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι «ξαναβγαίνουν» πιο γρήγορα. Θέλει όμως προσοχή να κόβονται μόνο αυτά που περισσεύουν, για να μην τραυματιστεί το νύχι. Τα πετσάκια προστατεύουν από βακτήρια, οπότε το ότι ξαναμεγαλώνουν γρήγορα δεν είναι απαραίτητα κακό.

Τα νύχια πρέπει να αναπνέουν

Μύθος

«Τα νύχια δεν έχουν πνεύμονες και σίγουρα δε χρειάζεται να αναπνέουν! Από τη στιγμή που το νύχι είναι υγιές, δε χρειάζεται κανένα διάλειμμα από τα μανικιουρ σας» εξηγεί η Kandalec.

Αυτός είναι από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με τα νύχια και απ’ οτι φαίνεται, δεν έχει καμία βάση! Άρα μπορείτε να συνεχίσετε τα ημιμόνιμα μανικιούρ σας χωρίς κανένα διάλειμμα, ενδιάμεσα.

Τα ακρυλικά χαλάνε το φυσικό νύχι

Μύθος

Υπάρχει μια δόση αλήθειας εδώ, όμως δεν έχει να κάνει με το υλικό των nail extensions (gel, ακρυλικό κλπ).

Τα φυσικά νύχια μπορούν να τραυματιστούν με την κακή τοποθέτηση ή/και αφαίρεση των ακρυλικών. Αυτό περιλαμβάνει και το να «τραβάτε» λίγο λίγο το ημιμόνιμο, για να το αφαιρέσετε!

Όσο πιο clean είναι ένα βερνίκι, τόσο το καλύτερο

Μύθος

Πλέον, πολλά brands έχουν clean και «μη τοξικά» βερνίκια, όμως τα συστατικά που έχουν αφαιρέσει, δεν είναι επικίνδυνο για τα νύχια, σε τόσο μικρές ποσότητες. «Για παράδειγμα το ασετόν ξηραίνει μεν αλλά δεν είναι κακό» λέει η Kandalec.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα